Zo kun je voedsel invriezen zonder plastic


Duurzaamheid is key in deze tijd. De wereld verbeteren begint bij jezelf, daarom vandaag een milieuvriendelijke blog. In het verleden ben ik niet altijd bezig geweest met duurzaamheid en ook in het heden is dit vaak best lastig. Je zult op deze website niet altijd de meest circulaire oplossingen of aanbevelingen vinden.

Want helaas zijn er nog steeds veel producten niet duurzaam, maar wel fijn voor de portemonnee. Daarom probeer ik een balans te vinden tussen de twee uitersten. Dat zal ik blijven doen totdat de wereld het toelaat om duurzaam en budget volledig te combineren. Dat gezegd hebbende, gaan we over naar de inhoud van deze blog.

Voedsel invriezen zonder plastic

In de ideale wereld bestaat er geen plastic meer. Dan zijn alle producten en onderdelen gemaakt van een vervangend materiaal. Als je voedsel gaat invriezen, zal je gebruik maken van plastic zakjes of bakjes. De welbekende ‘Chinees bakjes’ zijn favoriet als het gaat om voedsel invriezen. Plastic bakjes zijn duurzamer dan het gebruik van ziplock zakken, maar plasticvrij is uiteindelijk het streven. Daarom een aantal alternatieven die je kunt gebruiken om voedsel in te vriezen.

  • Glazen potten (kijk op de pot of mason jar of deze geschikt is voor de vriezer).
  • Katoen (een broodzak om brood in the vriezen)
  • RVS bakken
  • Plasticvrije siliconen zakken (bijv. Stasherbags)
  • Papieren zakken (voor brood, snacks en vast voedsel)
  • Papieren doosjes
  • Geen verpakking! (Maak een diepvriesvak vrij voor fruit, groente, vast voedsel etc.)

Dit zijn een aantal duurzame alternatieven om voedsel in te vriezen. Heb jij nog een goed idee of wil je iets delen dat met duurzaamheid te maken heeft? Dan kun je een berichtje achterlaten via de comments of stuur me direct een DM via Instagram.

Volg Budgetella op Instagram

Ik post dagelijks nieuwe budget updates, koopjes, gratis acties, DIY projecten en meer via mijn persoonlijke account ShopWithRox! Ook neem ik je mee winkelen en laat ik leuke en betaalbare mode en beauty producten zien. Ik kom graag met mijn lezers in contact. Je kunt mij op Instagram volgen via deze link of zoek op @shopwithrox. Zie ik je daar? 🙂

Recent Posts