Zo kun je voedsel invriezen zonder plastic

Duurzaamheid is key in deze tijd. De wereld verbeteren begint bij jezelf, daarom vandaag een milieuvriendelijke blog. In het verleden ben ik niet altijd bezig geweest met duurzaamheid en ook in het heden is dit vaak best lastig. Je zult op deze website niet altijd de meest circulaire oplossingen of aanbevelingen vinden.

Want helaas zijn er nog steeds veel producten niet duurzaam, maar wel fijn voor de portemonnee. Daarom probeer ik een balans te vinden tussen de twee uitersten. Dat zal ik blijven doen totdat de wereld het toelaat om duurzaam en budget volledig te combineren. Dat gezegd hebbende, gaan we over naar de inhoud van deze blog.

Voedsel invriezen zonder plastic

In de ideale wereld bestaat er geen plastic meer. Dan zijn alle producten en onderdelen gemaakt van een vervangend materiaal. Als je voedsel gaat invriezen, zal je gebruik maken van plastic zakjes of bakjes. De welbekende ‘Chinees bakjes’ zijn favoriet als het gaat om voedsel invriezen. Plastic bakjes zijn duurzamer dan het gebruik van ziplock zakken, maar plasticvrij is uiteindelijk het streven. Daarom een aantal alternatieven die je kunt gebruiken om voedsel in te vriezen.

  • Glazen potten (kijk op de pot of mason jar of deze geschikt is voor de vriezer).
  • Katoen (een broodzak om brood in the vriezen)
  • RVS bakken
  • Plasticvrije siliconen zakken (bijv. Stasherbags)
  • Papieren zakken (voor brood, snacks en vast voedsel)
  • Papieren doosjes
  • Geen verpakking! (Maak een diepvriesvak vrij voor fruit, groente, vast voedsel etc.)

Dit zijn een aantal duurzame alternatieven om voedsel in te vriezen. Heb jij nog een goed idee of wil je iets delen dat met duurzaamheid te maken heeft? Dan kun je een berichtje achterlaten via de comments of stuur me direct een DM via Instagram.

VOLG BUDGETELLA VIA INSTAGRAM

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips, persoonlijke ervaringen en (kringloop) koopjes! Ook post ik leuke outfits, DIY projecten, Mystery boxen en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *