Zo maak je van een weekend thuis een echte vakantie!


Als je op de kleintjes moet letten, heb je vast wel gemerkt dat er weekenden zijn waar je thuis blijft om kosten te besparen. Goedkope uitjes zijn natuurlijk fijn, maar als je op de bespaar tour bent, kun je jouw vertier beter dicht bij huis zoeken. Een wandeling of een fietstocht maken zijn gratis opties. Maar als het weer even tegen zit, dan zit er niks anders op als binnen blijven.

Ook een weekendje thuis blijven kun je omtoveren tot een vakantie! Het gaat om de juiste mindset. Ook kun je een aantal aanpassingen in huis maken die jouw het ultieme vakantiegevoel geven. Eigenlijk zou je elke dag moeten vullen met gezonde vakantie vibes! Deze tips kunnen jou daar bij helpen

Zorg voor kalmerende opgeruimde kamers

Ik ben een groot fan van opruimen en ontspullen. Minder spullen in huis, betekent een kalmer gevoel in je hoofd. Maak de ruimtes overzichtelijk en last een grote schoonmaak in. Het resultaat mag er zijn!

 

Investeer in een goede badjas

Weet je nooit welk cadeau je voor je verjaardag of de feestdagen kunt vragen? Ga dan voor een badjas van degelijke kwaliteit. Je krijgt meteen dat instant hotel gevoel. Alsof je daadwerkelijk een weekendje in het Hilton verblijft!

 

Werk met geuren

Geuren zorgen voor ontspanning en rust. Het liefst werk ik met ‘kuuroord geuren’. De typische geuren die je bij een wellness center kunt vinden. Voorbeelden van deze geuren zijn: Eucalyptus, Lavendel en Rozemarijn. Ze kalmeren je zintuigen en zorgen voor een relaxte sfeer in huis.

 

Kook uitgebreid

Probeer een nieuw recept uit of kook jouw lievelingsgerecht. Maak het bijzonder door extra groente bij te maken, nieuwe kruiden uit te proberen of ook een lekker toetje te maken. Verwen jezelf alsof je in een restaurant zit!

 

Werk met natuurlijke materialen in huis

Producten uit de natuur en aardse texturen geven jouw huis een outdoor feeling. Is het slecht weer, dan worden jouw zintuigen in de watten gelegd door de kalmerende buiten elementen in jouw woonkamer. Zet regelmatig een raam open voor frisse lucht. Adem in en adem langzaam uit.

 

Maak een leeshoekje op een zonnige plek

Ben je ook zo’n persoon die alleen op vakantie een boek leest? Doe dit ook eens thuis! Lezen in een boek werkt ontspannend en zeker als je een gezellig plekje in huis hebt om dit te doen. Zorg voor een comfortabele stoel op een zonnige plek en een lekkere frozen cocktail of speciaal koffie om het vakantiegevoel helemaal compleet te maken!

 

Luister naar de natuur

Muziek en geluiden werken ontspannend. Terwijl je een goed boek leest, kun je een youtube playlist of cd met natuurgeluiden (voor €0,50 bij je local kringloop) af om te ontspannen. Ook klassieke muziek of jazz geeft een ontspannen sfeer. Tip: Zoek op spotify een coffee bar playlist. Deze bevat vaak zachte jazz/blues nummers. Prima als achtergrond muziek!

 

Recent Posts