Zo maak je voor €1,15 circa 15 liter wasmiddel!


zelf wasmiddel maken

Wasmiddel is voor mij altijd een van de duurdere uitgaven geweest tijdens het boodschappen doen. Telkens als het wasmiddel weer eens op was, was dat meteen een grote hap uit mijn weekbudget. Dat is niet fijn als je dat geld eigenlijk aan iets anders had willen besteden.

Maar sinds een tijdje maak ik mijn eigen wasmiddel en kost het me bijna niks! Met de hoeveelheid die ik maak kan ik zeker een half jaar vooruit. Als het niet langer is! En voor een half jaar wasmiddel, betaal ik maar €1,15! Je merkt er dus niks van in je boodschappenbudget. Het vergt wel even een uurtje werk.

15 liter wasmiddel voor €1,15 maken!

In een tijd waar we steeds vaker bewust worden van hergebruik en plastic ban, is het maken van wasmiddel een pluspunt! Voordat je aan de slag gaat met het maken van vloeibaar wasmiddel is het belangrijk om oude wasmiddelflessen te bewaren. Je hebt er heel wat nodig voor een batch van 15 liter! Is dit te veel, dan kun je er ook voor kiezen om 7,5 liter te maken. Je halveert het recept eenvoudig. Je kunt ook bekende vragen of ze de oude wasmiddelverpakkingen voor je willen opsparen. De volgende dingen heb je nodig:

  • Grote pannen of een enorme soeppan (tip: koop oude exemplaren bij de kringloop)
  • Een oude pollepel
  • Voor 15 liter oude wasmiddelflessen of een grote jerrycan.
  • 2 blokken sunlight huishoud zeep (€1,15 te koop bij Albert Heijn)
  • Rasp of oude stevige kaasschaaf

Zo ga je te werk

Rasp de blokken zeep in vlokken. Vervolgens ga je 15 liter water aan de kook brengen. Je voegt de vlokken toe en roer met de pollepel goed door totdat de vlokken zijn opgelost. Laat het mengsel een dag staan en roer het nog een keer goed door. Vervolgens kun jij jouw zelfgemaakte wasmiddel in flessen of in een jerrycan doen. Het is verstandig om tijdens het koken een mondkapje te gebruiken. Er komt namelijk een sterke zeep geur vanaf en het kan al snel te intens zijn. Voordeel: Je huis ruikt naar washed linnen geurstokjes!

VOLG BUDGETELLA VIA INSTAGRAM!

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips, persoonlijke ervaringen en (kringloop) koopjes! Ook post ik leuke outfits, DIY projecten, Mystery boxen en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram?

 

Recent Posts