Zo maak jij een realistisch bespaarplan!

Bij Budgetella behandelen we verschillende onderwerpen. Lifestyle, beauty, mode, interieur en natuurlijk besparen. Een ding is zeker: Op onze website zul je nooit dingen vinden die erg veel geld kosten, want onze visie is juist het tegenovergestelde. Besparen moeten we hedendaags vaker toepassen dan ons lief is. Niet alleen aan het einde van de maand, maar besparen moeten we 24/7 doen, 365 dagen in een jaar. Klinkt dit lastig en een klein beetje deprimerend voor jou? Welnee joh! Besparen is leuk! En dan met name als je nuttige koopjes kunt scoren. Voor dat we daar aan beginnen, is het tijd om een realistisch bespaarplan te maken. En in dit bespaarplan dien je rekening te houden met de volgende dingen:

Hou bij hoeveel je uit geeft

De eerste maand ga je kijken naar je uitgaven. Wat zijn jouw inkomsten? Waar geef jij je geld aan uit? En hoeveel? Schrijf dit op in een bespaar-dagboek (als je er geen hebt is het nu tijd om er een aan te schaffen. Een kleine investering die je later een hoop geld gaat besparen). Doe dit een maand lang.

Maak een budget

Op welke aspecten zou je graag willen besparen? Schrijf het op in je bespaar-dagboek en maak voor elk aspect een potje. Het liefst stop je letterlijk contant geld in een potje, want dan weet je precies hoeveel je nog kan uitgeven. Als je gaat pinnen heb je snel de kans dat jij jouw budget overschrijdt.

Plan om geld te sparen

Maak ook een potje voor spaargeld. Dit kun je elke maand automatisch laten overschrijven naar je spaarrekening.

Maak een spaardoel

Wil je graag op vakantie? Of wil je graag wat extra geld achter de hand hebben voor als de wasmachine naar de eeuwige jachtvelden gaat? Zorg dat je een spaardoel hebt. Dit geeft extra motivatie!

Stel prioriteiten

Heb je écht een nieuwe kruimeldief nodig of ga je nog een keer met de stofzuiger rond? Stel prioriteiten; Geef geld uit aan de belangrijkste dingen en denk bij elke aankoop; Heb ik dit echt nodig?

Probeer verschillende bespaar strategieën uit

Zo kun je elke maand een vast bedrag op je spaar rekening zetten, of alle twee euro muntstukken die je in jouw bezit krijgt in een spaarpotje doen. Ook kun je oude spullen verkopen en de opbrengst sparen. Wees creatief en bedenk een bespaar strategie die bij jou past!

Maak sparen makkelijker met automatische overboekingen

Denk je er niet altijd aan om geld te sparen? Don’t worry, bij ons schiet het er ook wel eens in. Het is daarom verstandig om elke periode een bedrag te laten overboeken naar jouw spaarrekening. Dit kun je erg makkelijk instellen via het online bankieren.

Kijk hoe jouw spaargeld groeit

Het leukste van sparen is natuurlijk het resultaat zien! Kijk hoe de getallen zich vermenigvuldigen en haal daar extra motivatie uit. Hier doen we het voor!

Dit zijn mijn tips aan jou om een realistisch bespaarplan te maken. Ik hoop dat je deze tips erg goed kunt gebruiken en keep up saving!

Delen:

3 Reacties

 1. Helga
  30 augustus 2016 / 10:15

  Hallo Budgetella,

  Wat een goede tips, heb ik gelijk een vraag Waar koop ik een bespaar dagboek , lijkt me super handig.

  Alvast bedankt voor het antwoord.

  Gr. Helga

  • Roxanne
   Auteur
   30 augustus 2016 / 18:29

   Hi Helga,

   Zo’n bespaar boekje kan al een simpel school schriftje zijn. Bij de Action kun je er voor een paar cent kopen!

   Groetjes,

 2. 3 december 2016 / 14:29

  Handige tips! Ik vind het toch altijd lastig. Zeker als er sale is of als ik nieuwe dingen nodig heb!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *