Zo verkoop jij jouw spullen gemakkelijk online!

verkooponline

Een paar keer per jaar sorteer ik mijn spulletjes uit om zodoende de ongebruikte dingen te verkopen. Soms ga ik op een vlooienmarkt staan en een ander deel verkoop ik online. Nu valt er over de online verkoop veel te zeggen, maar hoe kom je nou snel van je spulletjes af voor een goede prijs? Ik geef tips!

De prijs

Hoe weet je nou hoeveel je voor je verkoop item kan vragen? Vaak wordt 40-60% van de aankoopwaarde aangehouden, maar dit verschilt echter per item en de stad waarin het verkeert. Je kunt ook een soortgelijk/ hetzelfde item op een verkoopsite zoeken en een schatting maken van wat jouw verkoopprijs wordt.

De titel

Zorg dat je een goede titel gebruikt. Een titel waar mensen op zoeken. Je kunt hierbij denken aan woorden die het product goed omschrijven. Als je bijvoorbeeld een de Chinese lamp boven de keukentafel wil verkopen kun je het beste de titel ‘Oosterse hang lamp’ gebruiken. Dit zijn voorbeelden van zoekwoorden (object en stijl)  waar mensen op zullen zoeken.

Categorie

Zorg ervoor dat je jouw item in de meest passende categorie plaatst. Grote kans dat je snel gevonden wordt!

Beschrijving

Dit beschrijving hou je kort en bondig. Niemand heeft zin om de complete geschiedenis van je hanglamp uit China te lezen, maar benoem wel het gene wat de koper moet weten. Daarnaast is goed abn een must. Mensen kunnen denken dat je niet betrouwbaar bent als je met allerlei spelfouten komt aanzetten.

En verder..

Maak goede afspraken omtrent de verzendkosten. Zijn deze voor de koper of voor jou?

Maak goede afspraken over de verzendwijze. Het moet niet zo zijn de het pakketje bij een Kiala punt ligt terwijl de koper verwacht dat deze met PostNL aan de deur komt.

De beste momenten om iets te verkopen zijn rond sinterklaas, kerst, valentijnsdag, vader- en moederdag. Vrijdag en zondag schijnen de meest succesvolle dagen te zijn. Ook het einde van de maand is een goed verkoopmoment, mensen krijgen dan hun salaris binnen.

Heb je een ‘vis aan de haak’? Reageer dan snel, anders zwemt hij naar de volgende advertentie!

Voorbeelden van online kanalen om je spullen aan te bieden:

 • Marktplaats.nl
 • Ebay
 • Speurders.nl
 • Tweedehands.net
 • Tweedehands.nl
 • Facebook
 • United wardrobe (kleding)

Ik wens je succes met het verkopen van je spullen! 🙂

5 Reacties

 1. 20 november 2015 / 19:06

  Heel handig om te lezen! Zeker als je er geen ervaring mee hebt

 2. 20 november 2015 / 19:10

  Handig artikel! Ik verkoop niet veel online maar heb een tijdje terug wat spullen verkocht bij een conventie, het moeilijkst vond ik het bedenken van de prijzen. Ik wilde natuurlijk niet te duur want dan koopt niemand het, maar te goedkoop is ook weer niet goed want dat is best zonde dan haha! Handige tips:)

 3. 20 november 2015 / 21:23

  Ik verkoop veel langs emma’s little shop, een groepje aangemaakt op fb om de kleertjes van mijn dochter te verkopen. Vele bruikbare tips, xxx

 4. 20 november 2015 / 21:41

  Handige tips! Ik kan me soms flink ergeren als ik iets wil verkopen, het blijft soms bij eindeloos mailen en afspraken niet nakomen maar soms gaat het ook heel erg vlot 🙂

 5. 21 november 2015 / 01:06

  Ik houd echt van tweedehands kopen, maar verkopen is tegenwoordig een regelrechte hel aan het worden. De prijs is nooit laag genoeg, mensen bieden nog minder dan de helft terwijl je al op 50% van de nieuwwaarde zit of je denkt iets te hebben afgesproken en vervolgens hoor je niks of komen ze gewoon niet opdagen…

  Nouja ik blijf stug proberen en hopen dat ik telkens weer nette mensen tref die mijn spulletjes willen overnemen. Uiteindelijk vind je vaak wel een koper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *