25 Producten die niet mogen ontbreken in je Voorraadkast!


Wie wil besparen op boodschappen, moet het slim aanpakken. Als je hier intensief mee bezig bent, dan heb je vast en zeker al een plan uitgestippeld. Waar moet ik op besparen en hoe kan ik goede aanbiedingen vinden? Ik zeg altijd; kennis is besparen. Maar hoe goed ken jij je voorraadkast?

De voorraadkast. De plek waar jij standaard lang houdbare producten opgeslagen hebt. Voor mij is deze kast erg belangrijk. Voor mijn weekmenu kan ik verse producten aanvullen met ingrediënten die ik al heb. Vaak koop ik deze in bulk = goedkoper. Dit bespaard mij niet alleen geld tijdens het boodschappen doen, het bespaard mij ook een hernia.

Basics om te bakken

Laten we aftrappen met de basic grondstoffen voor veel (bak) gerechten. Ik heb het dus over bloem, suiker, zout, gist, houdbare melk of melkpoeder! Ook heb ik standaard een pak Harina PAN (maïsmeel) in de kast staan. Met dit ingrediënt + water en een snufje zout maak je o.a. arepas. Een low budget gerecht bij uitstek. Ook handig: Een pakje bladerdeegvellen in de vriezer. Hiermee maak je simpel en snel een lekker hapje voor op tafel.

Oosterse musthaves

Weet je even niet meer wat je moet klaarmaken? Dan is het altijd handig om oosterse producten op voorraad te hebben. Denk hierbij aan woksaus, curry pasta, kokosmelk, basmatirijst, noodles en udon noodles. Koop groente en eventueel vlees om een snelle wok klaar te maken!

Mexicaanse musthaves

Wist je dat je met een paar ingrediënten uit de voorraadkast al een heerlijke chili schotel op tafel kunt zetten? Je doet er goed aan om de volgende ingrediënten altijd op voorraad te hebben: tomaat in blokjes, tomatenpuree, bruine bonen (in blik), mais in blik, Mexicaanse kruiden, zilvervliesrijst en tortilla’s. Koop verse tomaten en een paprika om een vega schotel te maken. Je kunt ook gehakt toevoegen. Een topping van kaas, zure room of avocado is optioneel, maar wel erg lekker!

Italiaanse musthaves

Ik ken weinig mensen die geen macaroni, spaghetti of penne op voorraad hebben. Ze zijn de basis van vele bekende pasta gerechten. Je kunt potjes pastasaus op voorraad houden, maar persoonlijk maak ik liever verse pasta saus of op basis van tomaat in blokjes. Dan kan ik zelf bepalen hoeveel zout/suiker ik er aan toe voeg. Meestal is dat dus niks en speel ik liever met kruiden. Over kruiden gesproken…

Kruiden

Ze maken het gerecht. Of breken het, als je te enthousiast bent. Ik heb een uitgebreide collectie, maar deze kruiden gebruik ik het meest: Oregano, kerrie, mexicaanse kruiden, kurkuma, garam masala, kaneel, and for some reason: gemalen venkelzaad (heerlijk voor risotto) Ik maak vaak gebruik van groentebouillon. Een paar pakjes op voorraad is geen overbodige luxe.

Lees ook: Waarom ik nooit meer boodschappen bij de Lidl doe!

Hoe bepaal je de voorraad?

Naast de bovenstaande producten, zijn er talloze andere producten die je op voorraad kunt hebben. Denk hierbij aan azijn, wasmiddel, chips, tussendoortjes, shampoo, deodorant etc. Als er een interessante aanbieding is, koop ik graag wat extra in. De voorraad is erg persoonlijk. Ieder heeft een andere smaak én portemonnee. De bovenstaande tips zijn een weergave van mijn eigen preferenties. Misschien kun je er inspiratie uit halen!

 

Recent Posts