5 Tekenen dat het tijd is om de kapper te bezoeken


Ben jij je haar aan het laten groeien? Dan zal je ongetwijfeld merken dat jouw drang om een knipbeurt te skippen groot is. Logisch dat je dit denkt, maar het tegendeel is waar. Om je haar te laten groeien is het juist raadzaam om regelmatig naar de kapper te gaan. Kappers adviseren tussen de 6-8 weken. Is jouw haar toe aan een knipbeurt? Dit zijn de tekenen:

Je haar routine duurt langer

Ben je ’s ochtends langer bezig om je haar in model te krijgen? Dan kan het wel eens zijn dat je haarpunten droog en gespleten zijn. Helemaal niet goed. Laat je haar een centimetertje bijknippen en je kunt er voorlopig weer even tegenaan!

Je haar is elastisch

Als je droge punten hebt, is de rest van je haar misschien ook beschadigd. Beschadigd haar krijg je door chemische behandelingen en het gebruik van stylingtools zoals een föhn, stijltang of krultang. Als je haar nat is, zal het elastisch zijn. Gevolg: Je haar droogt minder snel en je krijgt erg snel klitten in je haar. Bij de kapper kun je jouw beschadigd haar laten knippen en een intensief verzorgend masker nemen.

Je haar is uit model

Als je jouw haar in een geavanceerd model hebt laten knippen zal het er na verloop van tijd – heel eerlijk – er niet meer uitzien. Een merel zal er nog net niet eens nest in maken. Tijd voor een touch up.

Je draagt je haar altijd in een knot of staart

Als jij je haar vaak vast draagt heb je waarschijnlijk iets te verbergen. Want waarom zou je een mooi geknipte coupe niet gewoon los dragen? Jouw haar mag gezien worden! Of toch niet? Misschien kun je in dit geval advies vragen bij de kapper.

Je hebt gespleten en dode haarpunten

Heb jij je haar normaal altijd recht en bot afgeknipt, en is daar nu niks meer van over? Oh no! Je hebt te maken met (once again) gespleten haarpunten. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat gespleten haarpunten een no go zijn. Geloof me, na een knipbeurt voel jij je veel beter.

Een goede verzorging helpt ook erg goed. Daarnaast zijn er verschillende middelen om jouw haar gezond te houden. Zo testte ik een low budget Keratine behandeling uit van Ali Express. En neem ik elke week een kokosolie maskertje. Care for your hair!

Recent Posts