6 tips om te besparen in je vrije tijd


vrije tijd

Na een lange week werken heb jij het weekend volgepland met leuke dingen! Een terrasje pikken met die ene vriendin, uiteten met je geliefde en je gaat naar de bioscoop omdat het zussendag is. Als je een beetje krap bij kas zit kan ik me voorstellen dat je een beetje bezorgd bent om de kosten. Dat is zonde, want deze zorgen zouden eigenlijk niet jouw weekendplannen mogen verpesten. Daarom geef ik tips om te besparen op activiteiten in je vrije tijd!

De bioscoop

De volle mep betalen in de bioscoop doe ik eigenlijk zelden. Bioscopen hebben namelijk door de week vaak een promotie waar je voor de helft van de prijs naar de film kan gaan. Dit is meestal op rustige dagen zoals maandag, dinsdag of woensdag. Het snoepgoed en het drinken is vaak erg duur is de bios. Eet van te voren iets of kijk of er een popcorn-cola aanbieding is. Als je een beetje brutaal bent: Neem je eigen snoepgoed mee. Dit is meestal verboden, maar €6,00 vragen voor een zak M&M’s is ook erg brutaal haha!

Goedkoop alternatief: het organiseren van een filmavond bij jouw thuis.

Op het terras

Momenteel kun je nog even onder de terrasverwarming zitten, maar als de lente straks doorbreekt is het terras erg vol. Ik ga in de lente of zomer op zijn minst 2 á 3 keer per week naar het terras, en dan kunnen de kosten erg hoog op lopen als je niet een beetje bespaard. Geen alcohol drinken is een goede tip. Deze drankjes kosten namelijk meer dan frisdrank. Drink een beetje langzamer dan je terrasgezelschap. In de tijd dat zij 3 drankjes hebben gedronken, heb jij er 2 genuttigd. Het bestellen van snacks en bites is erg verleidelijk. Maar als je net gegeten hebt, is dit natuurlijk niet nodig!

Goedkoop alternatief: spreek met je gezelschap af om bij iemand in de tuin/het dakterras wat te drinken.

Uiteten

Uiteten gaan is echt een activiteit waar ik me soms schuldig om voel als ik krap bij kas zit. Om te besparen op het eten buiten de deur kun je voorstellen om naar een goedkoper restaurant te gaan. Vertel eerlijk dat je momenteel een stukje maand aan het einde van je salaris over hebt en je gezelschap zal het begrijpen. Daarnaast is er niks mis met een Big Mac menu haha! Ook vind je op veiling en kortingsites vaak goedkope vouchers voor restaurants. Maak daar handig gebruik van!

Goedkoop alternatief: Nodig je gezelschap uit voor een etentje bij jouw thuis!

Winkelen

Een guilty pleasure in mijn vrije tijd is winkelen. Om dit goedkoop aan te pakken ga je de sales af, of ga je inkopen doen bij de kringloopwinkel. Je kunt ook shoppen bij euro winkels zoals Action of Big Bazar. Tijdens het online winkelen kun je vaak kortingscodes vinden.

Goedkoop alternatief: Hou een kledingruil middag met vriendinnen

Dagje uit

Ook tijdens een dagje uit kun je besparen. Zo scoor je goedkope kaartjes voor dierentuinen, musea of pretparken via korting- of veiligsites. Daarnaast krijg je bij het kopen van een entreekaartje via de website ook vaak korting. Tijdens het dagje uit kun je zelf eten en drinken meenemen i.p.v. iets in een bar of restaurant te kopen.

Goedkoop alternatief: Maak een lange wandeling of bezoek een gratis event.

Vakantie

Een vakantie kun je zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. Door vroeg te boeken kun je bijvoorbeeld een vroegboekkorting scoren. Voor uitgebreide tips: Zo boek jij goedkoop jouw droomreis.

Goedkoop alternatief: Ga in je vrije tijd leuke toeristische dingen doen in je eigen stad!

 

Vraag: Welke tips heb jij om te besparen in je vrije tijd? 

Recent Posts