Aldi en Lidl zijn juist de duurste supermarkten!


Deze week kwam het bericht dat Aldi en Lidl de duurste supermarkten zijn. Shock! De nieuwssites stonden er vol mee en ook op social media maakten dat de tongen los. De welbekende prijsvechters staan toch juist bekend om de goedkoopste te zijn? Niets blijkt minder waar. Of toch wel?
Op Facebook werd er uitvoerig gepraat over de bevindingen van het consumentenprogramma kassa. In een groep over besparen en leven met minder geld, constateerde ik een kleine chaos. De meeste leden van deze groep gaan waarschijnlijk wekelijks hun boodschappen halen bij de Aldi of Lidl, want: goedkoop. Dit soort ‘praat’ vonden ze maar niks.

Met twee maten meten

Maar zijn de Lidl en Aldi nou echt zo duur? Ja en nee. In de test werden de huismerken onder de loep genomen. En aangezien deze supermarkten geen A-merken verkopen, komen ze al snel boven de prijs van de budget producten van supermarkten als Plus, Jumbo en Albert Heijn. Ook moet de Aldi en de Lidl de BTW verhoging en andere kosten opvangen door de huismerken duurder te maken. De andere supermarkten doen dit bij de A-merken.

Ben je dan écht goedkoper uit bij Albert Heijn?

Het antwoord is: Ja, maar alleen als je de basic huismerken koopt. Ook de aanbiedingen (1+1 gratis route €0,99) zijn bij Albert Heijn zeker de moeite waard. Daarom haal ik mijn boodschappen al jaren bij de Albert Heijn, en kook ik de dingen die in de aanbieding zijn. Wil je de beste kwaliteit voor de laagste prijs? Dan moet je bij de Lidl zijn! Je betaald iets meer dan het basic huismerk van een willekeurige supermarkt, maar de kwaliteit van het product is wel beter. En toch nog goedkoper dan een A-merk.

Mijn tips om goedkoop je boodschappen te hosselen

Eigenlijk bestaat er niet echt één winkel waar je altijd goedkoop je boodschappen kunt doen. Ik doe mijn boodschappen op diverse plaatsen en speur altijd naar koopjes in combinatie met de beste kwaliteit. Wil je hier meer over weten? In de artikelen: ‘Hoe ik maandelijks slechts €130,00 aan boodschappen betaal’ en ‘Bespaar onwijs veel geld door bulk koken en invriezen’ vertel ik al mijn gebruiken! Heb jij nog handige tips om goedkoop boodschappen te doen? Laat ze hier beneden achter in de comments!

Tips delen

Door tips met elkaar te delen, kunnen we veel geld besparen. Dit kan via de Facebook groep Budget en Besparen Lifestyle. Wordt lid en discussieer mee over alle onderwerpen die met besparen, koopjes en budget te maken hebben. Speciaal voor mensen die geld willen overhouden of niet veel te besteden hebben.

Recent Posts