Alternatieve manieren om geld te sparen & verdienen!


Laten we meteen met de deur in huis vallen: Sparen bij de bank levert niks meer op. Hoewel je geld er altijd veilig staat, hoef je geen spetterende rente meer te verwachten. Over grote bedragen moet je zelfs bijbetalen om je geld op een spaarrekening te mogen stallen. De zogenaamde negatieve rente.

Op dit moment geld dit voor bedragen boven €100.000,-. Dit heeft niet iedereen op de bankrekening staan, dus misschien is er voor jou niks aan de hand. Verdienen doe je er in ieder geval niet meer aan. Het is raadzaam om op diverse plekken potjes te hebben. Zowel digitaal als tastbaar. Vandaag deel ik mijn alternatieve spaarpotjes en manieren om wat extra’s weg te zetten.

Spaarzegels sparen via de supermarkt

De spaarboekjes van de supermarkt, wie kent ze niet? Het is een efficiënte manier om geld te sparen voor bijvoorbeeld een vakantie of de feestdagen. Bij Albert Heijn koop je bij elke betaalde euro een zegel van €0,10, bij een volle kaart van 490 zegeltjes krijg je €52 terug. Een rente van 6%. Ook Hoogvliet heeft een rente van 6%. Jumbo en COOP hanteren 4%. Tegenwoordig gaat het sparen digitaal.

Beleggen

Op lange termijn kan beleggen winstgevender zijn dan al je geld op de spaarrekening zetten. Tegenwoordig is beleggen laagdrempelig geworden. Je kunt al met een paar euro een aandeel kopen. Via apps als Semmie en Bux Zero kun je middels een paar tikken beginnen met beleggen. Leg alleen geld in dat je kunt missen. Er is namelijk ook kans op verlies. Je moet ook tijd investeren en research doen. Zonder kennis geld inzetten staat gelijk aan gokken. Dat is sterk af te raden als je een serieus spaarpotje wil opbouwen.

 

Verkopen via Vinted

Sinds een tijdje ben ik actief op Vinted, en ik kan je vertellen: Ik ben verslaafd! Via dit platform verkoop ik meer spullen dan via marktplaats of Facebook Marketplace. Je kunt er niet alleen kleding verkopen, maar ook beautyproducten, home decoratie, boeken en meer. Maak een profiel aan en upload je artikelen. Binnen een uur na uploaden heb ik bij de meeste artikelen al een paar geïnteresseerden. Het is ontzettend leuk! Alle opbrengsten komen in je Vinted Portemonnee. Meestal laat ik me voor de feestdagen uitbetalen. Zo heb ik altijd wat geld achter de hand. Meld je hier aan bij Vinted. 

Collectors items verzamelen

Ik heb een verzamelhobby. Niet het type hoarder, ik ben altijd op zoek naar het nieuwe goud. Oftewel: producten die in de loop der tijd in waarde stijgen. Bekende voorbeelden zijn postzegels of munten. Ik verzamel (Limited Edition) producten van Rituals, Yankee Candle, Servies en meer. Het is mijn appeltje voor de dorst. Ik geniet van een hobby waarbij de aankoopwaarde behouden blijft, dan wel niet verdubbelt. Zo kocht ik vorig jaar ‘The Ritual of Yalda body foam” voor €8,50. Een maand geleden heb ik hem verkocht voor €,32-. Een aardige winst!

 

Verdienen via EuroClix

Save the best for last! Mijn meest favoriete manier om alternatief geld te sparen/verdienen is EuroClix. Door elke week een uurtje tijd te spenderen, kan ik rond de feestdagen/vakantie zo’n €450,- laten uitkeren. Je kunt geld verdienen met het invullen van enquetes, aankopen doen bij bekende webshops als Bol.com, Mediamarkt, Douglas, Zooplus, Bon Prix etc.  Ook kun je leden aanbrengen of via EuroClix van energieleverancier overstappen. Je verdient met elke handeling Clix. Wil je meer informatie over EuroClix? Lees dan mijn blog: Geld verdienen met je telefoon? Zo werkt EuroClix. 

*Deze blog bevat affiliate links. Er is geen sprake van een betaalde samenwerking met de bovenstaande partijen.

 

Recent Posts