Anne (29) Heeft van Vinted haar werk gemaakt


Meer verkopen op Vinted

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik onwijs fan ben van Vinted. Ik verdien graag een extraatje met de verkoop van mijn spullen. Via mijn netwerk op dit platform kwam ik in contact met *Anne. Zij neemt het verkopen van spullen naar een next level en verdient maandelijks een groot deel van haar inkomen met Vinted.

Hoe doet ze dat toch? Ik mocht haar een aantal vragen stellen over haar werkwijze en hoe de hobby zo uit de hand liep. Denk je er over om te beginnen met het verkopen van jouw spullen of gedragen kleding op Vinted? Dan kun je via deze link gratis een eigen account openen.

Hey Anne! Hoe ben je begonnen met verkopen op Vinted

De reclames op TV waren ontzettend irritant, maar ik was ook wel nieuwsgierig. Ik had nog een stapel kleding liggen van de kinderen en besloot een account te maken. Ik heb zo’n 10 kledingstukken geüpload en binnen een week had ik er al 7 verkocht.

Vanaf dat moment begon ik mijn eigen kasten op te ruimen en verkocht het ene shirt na het andere. Zo had ik weer een extra zakcentje verdient om nieuwe kleding te kopen voor de kinderen.

Zo ben ik ook begonnen! Hoe heb je er je inkomen van weten te maken?

Ik heb het altijd al leuk gevonden om koopjes te zoeken. Dit kun je ook via Vinted doen. Vervolgens verkoop je het product voor meer geld. Dit noemen ze flippen. Ik lees me in over de waarde van producten waar ik potentieel in zie.

Sommige verkopers willen snel van hun spullen af, en verkopen het voor weinig geld. Iemand bied een Tommy Hilfiger polo aan voor €3,-. Ik verkoop hem vervolgens voor €20,-. Ik kies vaak bundels met korting. Zeker als er 50% vanaf gaat.

Soms zijn dit 15 producten waar ik dan €50,- voor betaal. Als ik alles verkocht heb, dan hou ik er bijvoorbeeld €450,- aan over.

 

Hoe weet je welke producten goed lopen?

Het is een kwestie van vraag en aanbod. Wat willen mensen hebben? Wat is er beschikbaar op de markt? Waar willen mensen voor betalen? Dan kom je al snel uit op merkkleding, vintage en collectors items.

Ik graaf diep in de donkere hoekjes van Vinted, gebruik zoekwoorden in diverse talen en kies wat ik interessant vind. Ik koop ook kleding via marktplaats, Facebook en soms de kringloopwinkel.

Welke producten zijn winstgevend?

Eigenlijk wil ik hier niet te veel over kwijt, want het heeft mij zoveel tijd gekost om dit uit te vinden. Daarom is mijn tip: Doe je eigen research. Verkoop producten waar je affiniteit mee hebt.

Kun je een tipje van de sluier oplichten?

Oké. Ik denk dat iedereen het merk Rituals wel kent? Producten van limited edition collecties gaan soms wel voor het 5-7 voudige van de winkelprijs over de Vinted-toonbank. Hoe langer je ze bewaard, hoe meer ze waard worden.

Via een verkoophoekje op Facebook zag ik dat iemand diverse Rituals producten verkocht voor iets minder dan de winkelprijs. Ze wist denk ik niet de waarde van enkele limited Editions. Ik verkocht The Ritual of Light bodyfoam voor €49,95 via Vinted. Ik heb er slechts €6,- voor betaald.

Tip: Koop nu in de Rituals winkel de huidige limited Edition. Over 3-5 jaar kun je minstens het viervoudige vragen. Was je van plan om deze maand €50,- op de spaarrekening te zetten? Doe eens gek en koop voor €50,- aan limited edition producten. Je krijgt meer rendement dan als je het op de bank laat staan.

 

alternatieven verwarming

Welke tips kun je geven aan mensen die willen beginnen?

Begin met het verkopen van je eigen kleding en spullen. Upload 5-10 items en kijk hoe het loopt. Scrol door de app om ideeën op te doen. Lees op het internet over gewilde producten.

Begin klein en verdien stapje voor stapje meer. Herinvesteer de opbrengsten. Je zult zien dat je na een maandje of 2-3 een leuk zaakje begint op te bouwen via Vinted.

Verkopen via Vinted

Anne heeft een goed inzicht gegeven in haar werkwijze. Ik ga er inspiratie uit halen! Wil je ook beginnen met je eigen side hustle via Vinted? Maak dan een account en begin met uploaden!

Let op: Wie veel verkoopt op Vinted dient dit op te geven bij de belastingdienst als inkomsten.

Wil je graag tips hoe je meer én sneller verkoopt? Ik heb laatst een blog geschreven met handige tips! Deze blog kun je via deze link vinden. Veel plezier!

*Deze blog is geen betaalde samenwerking.

Recent Posts