10 Slimme tips om meer te verkopen op Vinted


Naar aanleiding van mijn blogs over verkopen op Vinted, heb ik in de comments veelal de vraag gekregen: ‘Heb je ook tips om meer en sneller te verkopen op Vinted?’ De een verkoopt veel, bij de ander ligt het soms een beetje stil. Ik kan me voorstellen dat dit frustrerend is als je een welvarende periode hebt gehad.

Ik verkoop gemiddeld 10 items per week. De ene keer iets meer, de andere keer minder. Goed voor een omzet van circa €30,- tot €50,- per week. Dan doe ik vast wel iets goed toch? In deze blog deel ik de handelingen die ik zelf toepas voor succesvolle verkopen op Vinted. Op deze manier kun je weer snel pakketjes inpakken! Nog geen Vinted? Maak dan via deze link je eigen account aan!

Meer verkopen op Vinted

1.Verdeel je uploads over diverse dagen

Dagelijks blijven uploaden! dit is de eerste tip die ik meekreeg toen ik pas begon met verkopen op Vinted. Dit is beter dan alle items in een keer posten en er nooit meer naar om kijken. Zo bezoeken dagelijks nieuwe mensen je profiel en zien ze misschien ook dat ene shirtje dat je twee weken geleden hebt geplaatst. Ik plaats dagelijks 1-4 nieuwe producten.

2. Neem aantrekkelijke foto’s

Om meer te verkopen op Vinted, is het belangrijk dat jij je producten mooi presenteert. Je kunt jouw producten mooi etaleren voor een gekleurde muur of aantrekkelijk meubelstuk. Big ticket items hang ik aan mijn bakkerskast. Subtiele woondeco op het schap en een hangplant er naast om een bohemian sfeer te creëren.

3. Neem aanfoto’s om sneller te verkopen op Vinted

Mensen kopen sneller als ze een compleet beeld hebben. Daarom is het slim om aanfoto’s te maken. Je draagt het kledingstuk en maakt een selfie of een foto in de spiegel. Spullen die gekreukeld op een tafeltje liggen verkopen bijna niet.

4. Hou de prijzen laag

Ik heb twee categorieën in mijn profiel: Big ticket items (merk/trendy/nieuwe producten) en gedragen kleding waar ik snel van af wil. Heb jij veel van dat laatste? Dan is het slim om de prijzen laag te houden om meer te verkopen. Een gedragen H&M shirtje verkoop ik snel door er een prijs van €1,50 tot €2,99 aan te plakken.

5. Prijzen psychologie

Als je een fysieke winkel instapt, dan zie je vaak dat de prijzen eindigen op 99/95 cent. Hoe komt dit? Dit heeft alles te maken met prijzen psychologie! €2,99 klinkt goedkoper dan €3,-.  Mensen zijn geneigd om het getal ‘2’ van de €2,99 in hun hoofd te houden. Ik zie zó weinig mensen dit doen op Vinted. Het kan een groot verschil maken. Doe er je voordeel mee!

Sneller verkopen op Vinted

6. Zorg voor tevreden klanten

Bij Vinted kunnen mensen jou sterren geven als er een verkoop heeft plaatsgevonden. Communicatie en het goede verloop van het verkoopproces is key. Laat het zien wanneer er gebreken zijn. Vertel wanneer je het product gaat opsturen. Wens de koper een fijne dag. Als je een gemiddelde van 3 sterren hebt, zullen mensen minder snel iets bij je kopen.

7. Stuur een presentje mee

Je kunt bij elke bestelling een handgeschreven briefje meesturen. Dit word erg gewaardeerd. Bij grote bestellingen, zoals big ticket items of bundels, pak ik ook een klein cadeautje in. Ik stuur meestal een gezichtsmaskertje of een nagelvijl mee. (plat en goedkoop). Tot nu toe waren alle kopers blij verrast en gaven me een uitgebreide positieve review.

8. Zet de bundelkorting aan

Ik koop zelf graag bundels. Zo bespaar je op de verzendkosten en soms krijg je ook nog een fikse korting! Sinds ik de bundelkorting zelf heb aangezet, zie ik een stijging in de verkopen én dat er meer items in een koop worden gekocht. Wil je snel van je kleding af? Dan is dit een slimme truc om meer te verkopen op Vinted.

9. Gebruik hashtags

Als ik zelf door Vinted speur, zie ik nauwelijks gebruikers die hashtags gebruiken. Alsjeblieft. Doe dit! Je hebt hier onwijs veel aan. Als iemand iets zoekt dat matched met je hashtag, dan kom je hoger in de zoeklijst. Welke hashtags werken het beste? Dit zijn voorbeelden:

  • Merknamen (H&M of Levi’s, Zara)
  • Categorie (Rok, Trui, jeans)
  • Seizoenen (Herfstkleding, Zomerjurkje, Winterjas)
  • Materiaal (Wol, Tricot, Katoen)
  • Aesthetics (#Cottagecore, #Y2K #Darkaccademia #egirl)

Over dit laatste zal ik wat uitleg geven. Aesthetics zijn populair bij millenials en Gen z. Dit is een (kleding) stijl of sfeerbeeld. Populair zijn nu Cottage Core (platteland stijl) en Y2K (mode uit de jaren 90/00, Y2K = Year 2000). Dit veranderd continu. Lees je in over de hedendaagse aesthetics en gebruik alleen een categorie als deze relevant is voor je kledingstuk.

10. Zorg voor complete informatie

Deze laatste tips is essentieel. Zorg dat de informatie compleet is én klopt. Hoe meer details je deelt, hoe meer vertrouwen er word gewekt. Hoe meer informatie, hoe sneller een koper zal toehappen. Deel de maat, waar gekocht, hoe vaak gedragen, wanneer je verzend etc.

Zie ik je op Vinted?

Ben je nog niet actief op Vinted en wil je graag beginnen met verkopen? Dan kun je via deze link een nieuw account aanmaken. Je kunt dan meteen beginnen met verkopen. Hoe leuk! Ben je benieuwd naar mijn profiel? Dan kun je me volgen via Rox1992. Je kunt voorbeelden zien hoe ik de bovenstaande tips heb uitgevoerd. Mijn werkwijze mag je gerust overnemen als je er heil in ziet haha! Veel succes met je verkopen.

*Deze blog bevat affiliate links

Recent Posts