Met deze slimme truc worden gesneden appels nooit meer bruin!


appel

Snoep verstandig, eet een appel! Dit is een spreuk die vaak wordt genoemd. Allemaal leuk en aardig, maar als je jouw appel in stukjes snijdt, is hij tijdens de pauze op je werk al helemaal bruin. Toch bestaat er een handig trucje om je gesneden appeltje langer vers te houden om zo, een bruine kleur te voorkomen.

Misschien interessant: Zo snij je een ui zonder te huilen!

Wat heb je nodig?

Een appeltje, een mes en een dikke rubberen (post) elastiek.

Hoe ga je te werk?

Je snijdt de appel in partjes zoals je dat normaal ook doet. Vervolgens bind je alle stukjes weer bij elkaar met de rubberen elastiek. Stop de gesneden fruitstukjes in je lunchbox. Nu kun jij op het door jou gewenste tijdstip van de dag verse appel partjes eten!

Waarom het werkt?

Als jij het appeltje weer in elkaar zet krijgt het gesneden oppervlak geen zuurstof. Dit zorgt namelijk voor het bruiningsproces.

 

Lees ook: De geheime truc waardoor je bos bloemen langer meegaat!

Recent Posts