De geheime truc waardoor je bos bloemen langer meegaat


bloemen

Je bent gezegend met een bos bloemen van een gulle gever. Je wederhelft die iets goed te maken heeft, je buurvrouw die je dankbaar is of misschien heb je wel een top prestatie geleverd? Hoe dan ook, ze zijn altijd welkom! Het is namelijk erg fijn om – guilty pleasure – je neus in een bos verse rozen te hangen. Daarnaast staat het ook stylish op tafel of je dressoir. Mooi opgeruimd huisje erbij, en je bent klaar om bezoek te ontvangen (die stuk voor stuk vragen, of zelfs stiekem in het kaartje kijken, wie jouw die bos heeft geschonken). Natuurlijk zou het te gek zijn als je erg lang van je bos bloemen kan genieten. Geen probleem, ik ga een heel handig trucje met jullie delen!

Wat heb je nodig?

Als eerste heb je natuurlijk een boeket bloemen nodig. Daarnaast moet je gebruik maken van een lege plek in je koelkast.

Wat je gaat doen:

Zet de bloemen met vaas en al elke nacht in de koelkast. Doe dit tot ze dreigen te verwelken en je de bos moet weggooien. Je zult zien: Ze zullen een paar dagen extra blijven staan!

Waarom werkt het?

Door de koude temperatuur gaan de bloemen meer water absorberen. Daardoor verlengt de levensduur. Dit is erg handig als je huis warm is en er een droge lucht hangt.

Wat als de koelkast vol is?

Balen! Zet de bos ’s nachts op een koele donkere plek in huis. Vermijdt het venster, de verwarming, de open haard en andere warme plekken.

Ook doen:

Als je de bloemen ontvangt snijdt je de stelen aan de onderkant schuin af. Je schilt als het ware een haakje in het uiteinde. Hierdoor wordt het water beter geabsorbeerd. Je bloemen zijn ook met deze tip langer houdbaar.

Ook interessant om te lezen: Vouw je beddengoed als een pro!  

Bron: Purewow

Recent Posts