De geheime truc waardoor je bos bloemen langer meegaat

bloemen

Je bent gezegend met een bos bloemen van een gulle gever. Je wederhelft die iets goed te maken heeft, je buurvrouw die je dankbaar is of misschien heb je wel een top prestatie geleverd? Hoe dan ook, ze zijn altijd welkom! Het is namelijk erg fijn om – guilty pleasure – je neus in een bos verse rozen te hangen. Daarnaast staat het ook stylish op tafel of je dressoir. Mooi opgeruimd huisje erbij, en je bent klaar om bezoek te ontvangen (die stuk voor stuk vragen, of zelfs stiekem in het kaartje kijken, wie jouw die bos heeft geschonken). Natuurlijk zou het te gek zijn als je erg lang van je bos bloemen kan genieten. Geen probleem, ik ga een heel handig trucje met jullie delen!

Wat heb je nodig?

Als eerste heb je natuurlijk een boeket bloemen nodig. Daarnaast moet je gebruik maken van een lege plek in je koelkast.

Wat je gaat doen:

Zet de bloemen met vaas en al elke nacht in de koelkast. Doe dit tot ze dreigen te verwelken en je de bos moet weggooien. Je zult zien: Ze zullen een paar dagen extra blijven staan!

Waarom werkt het?

Door de koude temperatuur gaan de bloemen meer water absorberen. Daardoor verlengt de levensduur. Dit is erg handig als je huis warm is en er een droge lucht hangt.

Wat als de koelkast vol is?

Balen! Zet de bos ‘s nachts op een koele donkere plek in huis. Vermijdt het venster, de verwarming, de open haard en andere warme plekken.

Ook doen:

Als je de bloemen ontvangt snijdt je de stelen aan de onderkant schuin af. Je schilt als het ware een haakje in het uiteinde. Hierdoor wordt het water beter geabsorbeerd. Je bloemen zijn ook met deze tip langer houdbaar.

Ook interessant om te lezen: Vouw je beddengoed als een pro!  

Bron: Purewow

Comments

 1. 1 december 2015 / 10:11

  Handige tips, die van de koelkast had ik nog nooit gehoord 🙂 Ga het zeker een keer proberen.

 2. 26 februari 2016 / 14:48

  Altijd leuk om bloementips te lezen die ervoor zorgen dat je langer kunt genieten van je bloemen. Ik las een reactie op een ander forum van dit artikel dat het slecht is voor de bloemist, dat lijkt me echt onzin. Iedereen wil toch graag zo lang mogelijk genieten van de bloemen. Wij van Regiobloemist melden ook altijd veel leuke tips.

  Met dit soort tips is het inderdaad mogelijk om je bloemen langer houdbaar te maken, vergeet ook niet om het water te verversen zodat bacteriën minder kans krijgen. Of vraag altijd om bloemenvoeding van chrysal, dit zorgt er ook voor dat bacteriën minder kans krijgen en verlengt de levensduur van bloemen.

  Daarnaast is het ook belangrijk (zoals gemeld in het artikel)… schuin afsnijden. Ik wilde er aan toevoegen, dat het best flink schuin mag zijn, dus mss wel 1,5 a 2 cm schuin ipv 0,5cm. Des te meer water de bloem / steel kan opzuigen.

  bedankt voor je tips

  • Evelien M.
   7 december 2020 / 02:53

   Hallo, ik heb van mijn oom geleerd die vroeger ook bloemenman is geweest, gewoon 7up in de vaas met water te doen.
   Of suiker oplossen in warm water en dat als voeding te geven als je niet veel geld hebt.
   Omdat bloemen suikers nodig hebben om te bloeien.

 3. 13 juli 2016 / 12:20

  Goede tip! Had er nog nooit van gehoord. Nou maar hopen dat ik binnenkort weer eens een vers bosje krijg van iemand 🙂 Kan ik het uitproberen.

 4. 13 juli 2016 / 18:37

  Oh dit is een hele goede tip. Ik ben dol op bleoemen en haal elke week nieuwe. Als ik ruimte heb in mijn koelkast ga ik dit eens proberen 🙂

 5. Aukje
  2 maart 2020 / 23:05

  Rozen schuin afsnijden en de steel het groen er af halen klein stukje van elke steel. En in klein beetje water zetten tot boven het groen wat er van de steel afgehaald is. Deze tip kreeg ik lang geleden van een rozen kweker .

 6. Pauli
  27 april 2020 / 23:58

  Een koperen munt onderin de vaas werkt ook om langer van een bos bloemen (o.a. rozen) te kunnen genieten!

 7. Elsepels
  30 april 2020 / 11:53

  Het advies om bloemen ‘s nachts in de koelkast te zetten zou ik alleen opvolgen als je biologische bloemen hebt of bloemen uit eigen tuin. De ‘gewone’ bloemen die te koop zijn bij bloemisten en op markten bevatten veel bestrijdingsmiddelen. Dat wil je toch niet in je koelkast hebben? Verder heb je ook wel een flinke koelkast nodig wil je er een vaas met bloemen in kwijt kunnen lijkt mij. Bloemen ‘s nachts buiten zetten misschien een alternatief?

 8. Monique
  24 september 2020 / 10:11

  Een piepklein druppeltje bleek in het water helpt ook om je water vrij van bacteriën te houden.

 9. M
  20 december 2020 / 15:18

  Ik hou veel van rozen, en het lukt mij meestal ze twee weken op de vaas te houden. Ik zet bloemen in een glazen vaas, nadat ik de bloemen schuin heb afgesneden. De bloemen zet ik nooit vlak bij verwarming. Het water ververs ik niet, maar vul ik bij, vooral al je er bloemenvoeding bij hebt gedaan. Ook zorg ik ervoor dat er geen blad in het water zit. Anjers en fresia’s zet ik op water met suiker erin. Eerder deed ik dat in 7up, maar daar zit tegenwoordig zoetstof ipv suiker in. Nadat de bloemen zijn uitgebloeid, gooi ik de vaas leeg, spoel hem om, zodat de ergste rommel eruit is, en doe hem weer vol met warm water met daarin een bruistablet voor het gebit. De vaas na een paar uur omspoelen, en hij is weer klaar voor een nieuwe bos bloemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *