Vouw je beddengoed als een pro!


beddengoed

In het huishouden zijn er verschillende klusjes die je moet klaren, en sommigen zijn nou eenmaal leuker (voor hoe ver dat mogelijk is) dan de ander. Met sommige klusjes ben je snel klaar en anderen duren wat langer. Zo is het nou eenmaal. Het opvouwen van hoeslakens en dekbedovertrekken is voor veel mensen nog steeds een struggle. Ik moet ook bekennen dat dit soort beddengoed activiteiten voor mij gelijk staan aan een groot horror festijn. 

Lees ook: Goedkoop je huis decoreren? Dat kan met deze 8 tips!

Scenario: Je probeert je pas gewassen beddengoed op een goede manier op te vouwen. Je pakt een eind vast en neemt ook het andere in de hand. vouwt deze vervolgens dubbel en daar spot je al de eerste scheve vouw. Eigenwijs vouw je door tot dat het eindresultaat nog schever is. Zucht, dan maar weer opnieuw beginnen. Gelukkig is er een manier waardoor het allemaal erg makkelijk gaat. In de onderstaande video wordt een instructie gegeven hoe je het beste een hoeslaken kunt vouwen. Voor mij kwam het filmpje in ieder geval erg goed van pas. Ik ben echt niet handig in dit soort dingen!


Youtube

Zoals je ziet is het even goed uitvinden wat je met de hoeken moet doen, maar als je het eenmaal door hebt is het een fluitje van een cent. Oefening baart kunst.

Naast het bovenstaande hoeslaken als voorbeeld kun je ook andere dingen op deze manier vouwen. Zo kun je met deze instructie andere grote lakens en doeken opvouwen zoals dekbedovertrekken, picknick lakens, grote strand handdoeken, plaids, een groot zeil, noem het maar op. Vervolgens kun je jouw beddengoed netjes op bergen. Ik hoop dat deze instructie goed van pas komt. Ik wens jullie in ieder geval erg veel succes met vouwen!

Ook interessant: Dit is de meest gezonde slaappositie! 

Recent Posts