Ben je vaak moe? Dit is de reden!


moe

Je slaapt goed, maar ben je vaak moe? Grote kans dat dit een simpele oorzaak heeft. Er zijn namelijk verschillende redenen waardoor jij je moe kan voelen, terwijl je dat eigenlijk helemaal niet hoort te zijn! Ik ga je ze vertellen.

Misschien interessant: Low budget: Tips & Creaties 

 

1: Een ijzertekort

Als je ijzertekort hebt, ben je vaak moe. Als dit het geval is kan jouw lichaam niet genoeg hemoglobine aanmaken om zuurstof naar je spieren en organen te transporteren. IJzer toppers: Rood vlees, gevogelte en vis.

2: Een borreltje voor het slapen gaan

Na een lange dag ben je toe aan een alcoholische versnapering. Al is het maar om snel in slaap te vallen. Je zult ook snel in slaap vallen, maar de kwaliteit van je nachtrust gaat er op achteruit. Je slaapt namelijk onrustiger waardoor je moe wakker wordt.

3: Niet of nauwelijks sporten

Als je naar de fitness club gaat zegt men vaak ‘Ik ga mezelf moe maken’. Dit klopt helemaal! Hoewel je energielevel in eerste instantie omhoog gaat, val je aan het einde van de dag sneller en dieper in slaap. Mensen die niet zo vaak sporten zijn vaak onrustig en kunnen zich niet goed ontspannen waardoor slapen ook moeizaam verloopt.

4: Een rommelige kamer

Als je in een rommelige kamer gaat slapen, trekt dit onbewust de aandacht van jouw hersenen. Het voelt als een verstoring die je meeneemt als je gaat slapen. Hierdoor slaap je onrustig.

5: Te weinig drinken

Zorg ervoor dat je genoeg drinkt! Als je al een klein beetje uitdroogt, kan dit gevolgen hebben voor je energielevel. Je lichaam moet harder werken, waardoor je energie snel op is.

6: Uitslapen

Denk je dat je meer energie krijgt als je goed uitslaapt? Het tegendeel is waar! Dit kan in eerste instantie wel fijn voelen, maar in feiten verstoor jij je biologisch ritme waardoor je s’ avonds minder snel in slaap kunt vallen. De dag erna ben jij weer moe.

7: Medische oorzaak

Kun jij jezelf helemaal niet in de bovenste punten vinden en vertrouw je het niet? Dan is het verstandig om de huisarts te bezoeken. Misschien heeft je vermoeidheid een medische oorzaak.

Lees ook: Zo krijg jij een goede nachtrust!

Tips delen

Door tips met elkaar te delen, kunnen we veel geld besparen. Dit kan via de Facebook groep Budget en Besparen Lifestyle. Wordt lid en praat mee over alle onderwerpen die met besparen, koopjes en budget te maken hebben. Speciaal voor mensen die geld willen overhouden of niet veel te besteden hebben.

Recent Posts