Met deze tip kun je besparen op je boodschappen!


image-2017-06-08

Een huishouden is duur, zeker wanneer je met meerdere mensen in een huis woont. Boodschappen kunnen veel geld kosten, wanneer je niet op let. Gelukkig hebben we een tip om te zorgen dat je kosten én je verspilling van boodschappen zo laag mogelijk blijft!

Met deze tip kun je besparen op je boodschappen!

De reclameboekjes in de gaten houden kan natuurlijk helpen, maar soms koop je hierdoor juist dingen die je niet nodig hebt. Dit zorgt weer voor voedselverspilling óf dit zorgt ervoor dat je iets moet eten, waar je eigenlijk helemaal geen trek in hebt. Gelukkig hebben we nu een manier gevonden die ervoor zorgt dat je géén voedsel hoeft te verspillen, maar wel kan besparen op je boodschappen!

Dé tip om te besparen op je boodschappen, die al een tijdje rond gaat op internet, is het maken van een duidelijk lijstje met het menu voor de komende week. Op deze manier bepaal je van te voren wat je gaat eten, dus ook welke boodschappen je nodig hebt. Dit is natuurlijk niet altijd even fijn, omdat je nooit weet of je op de dag zelf ook nog wel trek hebt in dit gerecht. Dan kun je de gerechten natuurlijk gemakkelijk omruilen.

Je hebt een duidelijk menu en weet daardoor precies wat je nodig hebt uit de supermarkt. Ten eerste koop je dus nooit te veel of onnodige boodschappen, die je uiteindelijk helemaal niet nodig hebt. Ten tweede dwing je jezelf goed te kijken naar je eetpatroon. Eet je wel genoeg groentes? Eet je wel gevarieerd genoeg? Dit kun je allemaal in balans brengen door dit menu samen te stellen!

Ieders smaak is natuurlijk anders, maar je kunt veel inspiratie opdoen op het internet! Er zijn veel groepen op Facebook waar mensen hun lijstje delen. Hier kun je genoeg voorbeelden vinden van de menu’s die zij toepassen.

Ik zou zeggen, probeer het een maandje uit. Je zult snel zien dat je redelijk wat geld bespaart én dat je minder eten weg hoeft te gooien. Toch te veel over? Dan kun je natuurlijk dit er ook nog meer doen!

Recent Posts