Ga je een bikini kopen? Wees jezelf!

Hey dames! De afgelopen weken hebben jullie al mogen genieten van een aantal strandmode blogs. Vandaag wilde ik er nog een publiceren, want dit is de tijd van het jaar om lekker te gaan zonnen, buiten te zijn en te genieten. Een inspiratie artikel zou natuurlijk erg leuk zijn geweest. Door de meest recente ontwikkelingen in de media wil ik het echter over een andere boeg gooien.

Bodyshaming komt helaas in 2019 nog steeds voor. In een tijd waar we juist toleranter met elkaar zijn dan ooit, is gebleken dat we op dit puntje achter lopen. Dit is pijnlijk, want veel vrouwen zijn onzeker over hun lichaam. En dat terwijl dit helemaal niet hoeft! Jij bent jezelf en dat is goed genoeg! Luister maar even op Spotify naar een afspeellijst met P!nk nummers en je weet meteen waarom.

Neem een voorbeeld aan een rolmodel

Het kopen van een bikini was voor mij nooit echt een pretje. Ik voelde me vaak onzeker omdat ik erg dun ben. Geen enkele bikini leek me te passen en ik voelde me net een plank. In mijn tienerjaren moest ik mijn kleding via de kindercollectie kopen. Dit was natuurlijk niet leuk omdat ik me graag naar mijn leeftijd wilde kleden, en niet met kinderlijke ontwerpen wilde rondlopen. Op een dag ging ik nadenken en besloot ik dat ik me niet langer meer wilde verstoppen. Supermodellen als Kendall Jenner kunnen toch ook stijlvol en skinny, met een kleine cupmaat door het leven gaan? Het werd een omgekeerde wereld. Ik ging mijn onzekerheden als assets zien. Telkens als ik in een crisis zit, vraag ik mezelf af: Wat zou Kendall dragen? Neem een voorbeeld aan iemand waar je tegenop kijkt én hetzelfde lichaamstype heeft als jou. Dit heeft voor mij prima gewerkt!

Ken jouw maten en bodytype

Als je een bikini of strandjurkje gaat shoppen, is het belangrijk om te weten wat jouw lichaamstype is. Daar heb ik onlangs nog een handig blog artikel over geschreven. Daarnaast is het ook goed om te weten welke maten je hebt. Dit is erg belangrijk! Als je een verkeerde maat draagt, kun jij je onzeker voelen omdat de bikini niet comfortabel zit. Dit voel je en dit kun je ook uitstralen.

Doe voorwerk en geen impulsaankopen

Ben je van plan om een nieuwe bikini te kopen? Speur dan de winkels of webshops af en zoek een bikini naar jouw smaak. Ga winkelen als je goed in je vel zit. Dit kan impulsaankopen voorkomen. Je kunt ook leuke inspiratie opdoen! Ik ben ook op zoek naar nieuwe badmode en ik heb deze items via de LASCANA website kunnen vinden:

Wees jezelf!

Ik hoop dat je de bovenstaande tips kunt gebruiken om nieuwe badmode of een leuk strandjurkje te scoren. De zomerdagen komen er weer aan, dus zorg dat je voor de volle 100% gaat genieten. Ik wens jullie hele fijne zomerdagen toe

Delen:

3 Reacties

 1. Carla Sprangers
  24 juni 2019 / 14:34

  En dan staan er allemaal mooie slanke langharige jonge dames op de foto’s in dit blog.
  Dat is dan weer een beetje jammer…….

  • Roxanne
   Auteur
   24 juni 2019 / 21:07

   Hi Carla, ik snap je reactie! Bij dit artikel had ik ook graag meer diversiteit willen tonen. Het is echter zo dat ik alleen gebruik mag maken van rechtenvrije foto’s en foto’s waarbij de rechten aan mij verleend zijn. Als ik zomaar een foto van het internet zou plukken, ben ik strafbaar. Helaas heeft de rechtenvrije beeldbank niet de foto’s beschikbaar die ik voor ogen had. En waardoor het artikel nog beter tot zijn recht zou komen. Om toch in de badmode sferen te blijven heb ik gekozen voor de beschikbare afbeeldingen in dit thema om het artikel visueel vorm te geven.

 2. madelief
  12 februari 2020 / 17:27

  De badpakken en bikini’s zijn vooral mooi omdat de dames behoorlijk bruin zijn, de meeste mensen worden niet zo bruin, het is ook ongezond….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *