Budget winkel Miniso komt naar Nederland!


Budget winkel Miniso komt naar Nederland! Dit werd medio november bekend gemaakt. De media pikte dit nieuws snel op en binnen mum van tijd was het de talk van het internet. Voor de doorgewinterde budget fan misschien oud nieuws, maar voor wie nog niet op de hoogte is: De Action krijgt er een sterke concurrent bij.

Waarom komt Budgetella nu pas met dit bericht? Op een novemberdag waren de ‘economie’ en ’trend’ headlines gelijk: Miniso komt naar Nederland! Ik wilde even wachten totdat de commotie een beetje afgezwakt zou zijn. Daarnaast wilde ik inhaken als er meer bekend zou worden.

Over Miniso

Miniso profileert zich als een ‘fancy’ budget keten dat huis-tuin- en keukenspulletjes verkoopt. Het hoofdkantoor staat in China en ook de eerste winkels openden in China. De website verteld ons echter dat Miniso in Japan gesticht is en dus ook echt een Japanse winkelketen is. Hoe dan ook, ze willen dit uitstralen omdat Japanse merken hip zijn en in China geassocieerd worden met kwaliteit. Miniso heeft momenteel meer dan 4800 winkels in maar liefst 86 landen! De winkel schijnt een wereldwijd succes te zijn. Wat kunnen wij in Nederland verwachten?

Opening in 2020

Dit jaar zullen de eerste 3 winkels geopend worden in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. De man achter deze stap is Michiel Witteveen, ook bekend van Blokker, Big Bazar en Intertoys. Hij hoopt uiteindelijk zo’n 50 filialen in Nederland te openen. Misschien zijn de eerste drie winkels niet meteen bij jou in de buurt, maar geduld zal lonen!

Het assortiment van Miniso

Uit diverse nieuwsbronnen kan ik concluderen dat Miniso vooral niet met ‘Chinese meuk’ geassocieerd wil worden. De producten hebben een luxere uitstraling dan een gemiddeld budget product. Volgens de website van Miniso kun je er de volgende productcategorieën vinden:

  • Huishouden
  • Daily life
  • Beauty en health
  • Mode accessoires
  • Digitale producten
  • Voeding en dranken

Ook leuk: Dit zijn de 10 Goedkoopste winkels in Nederland! 

Miniso speelt enorm in op de beleving van de klant. De winkel is aan kant en de uitstraling is onwijs belangrijk. Daar ben ik het mee eens. Als we de gemiddelde budget winkel onder de loep nemen, kun je concluderen dat de ambiance erg basic is. Ook wel rommelig te noemen. Wellicht om de kosten laag te houden. Deze denkwijze kan ik begrijpen. Door het over een hele andere boeg te gooien, kan Miniso hier wel eens het verschil in maken. Ik ben van mening dat een fijne en weldoordachte winkelomgeving kan aanzetten tot meer aankopen. Zeker als de prijzen niet boven de €5,- komen! Al met al ben ik benieuwd wat Miniso ons te bieden heeft. Ik ga er van uit dat de winkel een hoog ‘impuls aankopen’ gehalte heeft. Neem een kijkje op de Miniso website en je krijgt al een aardig idee. Ik zal de opening in de gaten houden en probeer daarbij aanwezig te zijn.

 

Recent Posts