Deze dingen gaan in 2022 duurder worden!


De afgelopen jaren hebben we een ongekende prijsstijging gekend. Van benzine tot de huizenprijzen. Eigenlijk is alles in het hedendaagse leven duurder geworden. We besparen met z’n allen meer dan ooit, want anders kunnen veel mensen niet rondkomen. Helaas is er slecht nieuws in aantocht: in 2022 gaan flink wat producten nóg duurder worden. We hebben er enkele op een rijtje gezet.

Enkele dingen hebben te maken met de Corona crisis, maar andere producten worden duurder omdat we te maken krijgen met schaarste. Ook de veranderingen van de hedendaagse moderne tijd spelen een rol. Deze dingen gaan dus volgend jaar duurder worden:

Gas/Elektriciteit

Misschien heb je het al gehoord, gas en elektriciteit gaat flink duurder worden. Met name de gasprijzen schieten de lucht in. Men praat zelfs al van een verdubbeling. Dit alles heeft de maken met schaarste. In Groningen word er minder gas opgepompt, ook vanuit het buitenland is er minder gas beschikbaar en doordat we zo’n koude lente hebben gehad, zijn de voorraden geslonken. We zullen in Nederland steeds vaker met energiearmoede te maken krijgen.

gratis boodschappen jumbo

Boodschappen

Ook krijgen we te maken met duurdere boodschappen. Dit heeft te maken met schaarste van productiematerialen, het product zelf en het logistieke proces. Tot nu toe merk je de stijging nog niet extreem, maar dat zal waarschijnlijk in 2022 anders worden.

Grondstoffen en bouwmaterialen

De prijzen van hout en diverse metalen zijn het afgelopen jaar al flink uit het dak gegaan. Maak daar in 2022 maar Chinees vuurwerk van. Er is schaarste en de importprijzen zijn gestegen. Dit word allemaal doorberekend aan de consument.

Karton

Laats in het nieuws: Een tekort aan karton! Dit komt omdat we massaal online bestellen. En deze producten worden natuurlijk verzonden in dozen. Daar kan het productieproces niet tegenop. Er word zelfs gesproken dat een (kerst)kaarten tekort dreigt. Mocht het echt zover komen, dan kun je altijd even kijken bij de Kringloop of een outletwinkel zoals Prijsmepper. Daar vind ik vaak ongebruikte pakjes wenskaarten.

Koop- en huurwoningen

Nóg hoger? Jazeker! Het kan nog hoger. Een koopwoning is voor veel mensen onbetaalbaar. En ook de prijzen voor een huurwoning gaan verder omhoog. Wanneer gaat deze explosieve stijging stoppen? Daar kunnen we helaas geen antwoord op geven.

Lees ook: Karin (32) doet gratis boodschappen bij de Jumbo

Een terras bezoeken

Door Corona stijgen ook de prijzen voor bijvoorbeeld koffie of bier op het terras. Al kunnen we Corona niet helemaal de schuld geven. Zoals eerder aangegeven stijgen ook de kosten voor levensmiddelen en import/logistiek. De rekening kan dus prijziger uitvallen.

 

Recent Posts