DIT middel vergiftigt ons elke dag en we weten het niet!

vergiftigt

We houden allemaal onwijs veel van vers gewassen was. De frisse geur geeft vaak al een geluksgevoel en je bent klaar voor de dag! Maar wist je dat die frisse geur een zwart randje heeft? We worden namelijk elke dag vergiftigt door de chemicaliën van wasverzachter.

Lees ook: Dit is de reden waarom je zo vaak moe bent!

Gebruik jij wasverzachter? Dan moet je even blijven lezen. Als je een reclame van een wasverzachter ziet, dan schetsen ze vaak beelden van bloemenweiden en het openen van ramen zodat je dit gaat associëren met frisheid. De waarheid is echter niet zo fris, maar vooral MISLEIDEND! In wasverzachter zitten namelijk giftige chemicaliën die jouw was langer fris en geurend houden. Deze chemicaliën krijg je binnen via de huid en door inademing. Hierdoor kun je op den duur last krijgen van gezondheidsproblemen. Je betaald je wasverzachter duur. En dan hebben we het niet over euro’s..

was

De giftige chemicaliën in wasverzachters zijn gemaakt om langdurig in je kleding vast te kleden en dat zorgt voor diee frisse geur. Dit zijn een aantal giftige chemicaliën waar je voor moet oppassen!

Alfa-Terpineol

Dit is een gevaarlijke stof die veel gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Duizeligheid, hoofdpijn, geheugenverlies en zelfs gevoelloosheid in het gezicht, pijn in de nek en rug zijn hier voorbeelden van.

Benzylacetaat

Dit is een stof die gekoppeld is aan alvleesklier kanker. Dampen kunnen o.a. irritatie veroorzaken aan de luchtwegen en ogen.

Benzylalcohol

Benzylalcohol kan een aantal gezondheidsproblemen veroorzaken, Dit zijn aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel, hoofdpijn, misselijkheid, braken, duizeligheid en extreme dalingen van je bloeddruk

Chloroform

Chloroform is een krachtig stof die we wel eens in misdaadfilms voorbij zien komen om iemand bewusteloos te maken. Kun je voorstellen dat Chloroform veel gezondheidsproblemen kan veroorzaken zoals bewustzijnsverlies, misselijkheid, hoofdpijn, braken en/of duizeligheid, slaperigheid.

Linalool

Dit is een verdovend middel die ademhalingsproblemen en het verlies van spiercoördinatie veroorzaakt.

Dit is waarom je wasverzachter moet vermijden! Je kunt beter gebruik maken van natuurlijke middelen om je was lekker te laten ruiken. Over deze natuurlijke middelen vertel ik over een paar dagen meer.

Lees ook: Goedkope winkels in Nederland die je nog niet kende!

Vergeet niet om deze belangrijke informatie met je familie of vrienden te delen. Bijna niemand weet dat wasverzachter ons vergiftigt en een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Wil je deze info bewaren? Pin it!

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Je kunt meteen een van jouw borden kiezen om deze afbeelding op te slaan!

Bron: naturalnews.com

Comments

 1. 19 april 2016 / 21:23

  Ik heb pas eens zelf wasmiddel gemaakt. Dit wilde ik al heel lang. En ik ben er echt superblij mee. En de was is nu echt heel zacht. Ik heb geen wasverzachter nodig. Win-win ?

  • Dicle
   13 juni 2016 / 07:04

   Hoe heb je dat gedaan?

  • Hakima
   13 juni 2016 / 07:52

   Wil je die met ons delen

  • Monique
   11 juli 2016 / 16:22

   Leuk dat je zoiets poost.
   Maar ‘t zou nog leuker zijn als je dan ook vertelt Hoe!!

   • Jantine
    31 maart 2017 / 06:20

    Want jouw google is kapot? Zo moeilijk is het niet te vinden hoor 😉

   • Ik Poooost
    27 februari 2020 / 20:10

    Poost proost

 2. 13 juni 2016 / 10:35

  Oh jemig, ik wist niet dat er zoveel vervelende stoffen in zitten. Ik ben sowieso sinds een tijdje aan het kijken om dingen zelf te maken. Zoals kaarsen, wasmiddel, schoonmaakmiddel, zeep etc. Er komen steeds meer slechte eigenschappen naar boven in producten. Goed dat je hier ook aandacht aan besteedt!

 3. Nelly
  14 juni 2016 / 12:15

  azijn gebruiken als wasverzachter, heerlijk zacht en goedkoop

  • anne
   7 februari 2021 / 20:54

   doe ik al lang, en de kleuren blijven fris ook

 4. christine
  10 juli 2016 / 11:15

  ikzelf gebruik ook altijd azijn als spoelmiddel. Wasverzachter heb ik heeel lang geleden eventjes gebruikt maar aangezien ik met regenwater was heb ik het helemaal niet meer nodig. Ik vind zelfs dat je wasgoed te veel stinkt naar al die parfums van wasverzachters.
  Ik ben ook allergisch aan al die chemische troep. Je was ruikt juist heel lekker zonder die dingen. Ook komen al die zaken in ons milieu terecht met alle gevolgen van dien.

  • 30 maart 2017 / 19:49

   Regenwater als waswater.
   Het is misschien een domme vraag, maar hoe doe je dat met de toevoer?
   Ik ben benieuwd!

 5. Carina
  31 oktober 2016 / 08:45

  Euhm ik zou je maar even beter verdiepen in alles. Mijn vriend Is een chemist en verklaard dit als pure bullshit.
  Ja het zijn gevaarlijk chemicaliën, maar alles is dodelijk in bepaalde hoeveelheden. Zelfs water. De niveaus aanwezig in wasverzachter zijn totaal niet gevaarlijk, anders werd het niet verkocht.

  En mensen die zeggen ben tegen alle chemicaliën etc. In een biologische appel of elke appel eigenlijk zitten er 22 😉

  • Blauw hartje
   21 maart 2019 / 13:50

   Dat zullen we dan allemaal gaan uitzoeken maar voorlopig voor mij geen wasverzachter! Beter voor mij,mijn beurs en het milieu (niet perse in die volgorde

 6. Marianne
  31 oktober 2016 / 09:47

  Nodig voor 2,5 liter wasmiddel: 40 gram zeep 40 gram soda 2,5 liter heet water

  Rasp de zeep en doe er 1 liter heet water bij. Goed door elkaar roeren

  en dan de soda erbij doen. Ook goed doorroeren. Doe er dan 1,5 liter

  heet water bij en roer weer goed door. Laat het mengsel een nacht

  afkoelen. Eerst is het dun maar na een paar uur wordt het dikker. Om te

  gebruiken vul je een wasbolletje ermee en doe je dat tussen de was in de

  machine. De beste zeep is sunlightzeep of savon de marseille.

  Momenteel koop ik bij de Action savon de paris (65 cent voor een stuk

  van 200 gram). Turkse winkels hebben een soort huishoudzeep met rozen-

  of lavendelgeur die ook goed te gebruiken is en niet duur.

 7. 31 oktober 2016 / 13:05

  Ik maak ook al jaren zelf mijn wasmiddel, vind regulier wasmiddel veel te geparfumeerd. Laat staan de geur van wasverzachter! Dat gebruik ik al helemaal nooit, maar goed ook lees ik.

 8. 30 maart 2017 / 07:52

  Goed om te weten. Ik gebruik het alleen als het buiten regent. Anders hangt mijn was buiten. Geeft een frisse geur en maakt de kleding al zachter. Ik doe dit nu een jaar en heb voor het eerst €300,- terug gekregen voor energie verbruik.

 9. Nooby
  24 april 2020 / 13:57

  ik wist niet dat er zoveel giftige stoffen in zaten!!! Wij gebruiken soms wasverzachter als het buiten regent, maar meester hangen we de was buiten op of gewoon binnen aan de deur!

 10. Jo
  21 september 2020 / 17:14

  Ik gebruik al 45 jaar wasverzachter en heb nergens last van . Inmiddels gebruik ik azijn maar ook me er omdat daar de wasmachine vetluisvrij van wordt. En wat dacht je van die vloeibare wasmiddelen en pods? Daar wordt met geen woord over gerept. Staan ook stijf van de chemicaliën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *