Doe jij al aan Kaasschaaf sparen?


Als ik door mijn mailbox ga zie ik soms mailtjes van lezers die het lastig vinden om geld te sparen. Ze komen wel uit elke maand, maar er is geen budget meer over om naar de spaarrekening te zetten. Dit kan anders, maar hoe?

Ten eerste wil ik zeggen dat iedereen geld kan sparen. Zelfs mensen met zeer weinig inkomen. Ten tweede: Het maakt niet uit hoeveel je spaart. Als je maar spaart. Dit kan telkens €0,10 zijn óf grotere bedragen. Afhankelijk van je financiële situatie.

Kaasschaaf sparen

Ik kom al een tijdje de term ‘Kaasschaaf sparen’ tegen in mijn kringen. Het blijkt een spaarmethode te zijn die ik al uitvoerde, maar nu heeft het beestje een naam. Kaasschaaf sparen kun je via een paar methodes doen. Ik zal je in er deze blog twee uitleggen. Met de kaasschaaf methode word de drempel om te sparen een stuk lager.

Methode 1 | Een rond bedrag

Voor deze methode heb je een betaal- en een spaarrekening nodig. Elke dag check jij je saldo van de betaalrekening. Staat er €152,35 op je betaalrekening? Dan boek je €0,35 over naar je spaarrekening. Zo krijg je een rond bedrag op je betaalrekening, namelijk €152,00. De volgende dag kijk je weer op je betaalrekening. Staan er weer cijfers achter de komma? Boek deze weer over! Heb je een dag niks uitgegeven? Dan laat je het zo staan. Je kunt er ook voor kiezen om het getal vóór de komma rond te maken. Dan maak je €2,35 over zodat er €150,- op je betaalrekening staat.

kaasschaaf sparen

Methode 2 | Spaar boven het bedrag

Voorbeeld: Je weet dat je kunt rondkomen van €1400,- in de maand. Op het moment dat salaris, pensioen, toeslagen etc. worden gestort, dan boek je het bedrag boven de €1400,- over naar je spaarrekening. Je schaaft tot er weer €1400,- op je betaalrekening staat. Zo krijg je elke maand een fijn bedrag bij elkaar.

Recent Posts