Dun haar? Op deze manieren verpest je het!


dun haar

Ik ben van nature niet gezegend met een volle bos haar. Daarom was het voor mij een makkelijke keuze om haarextensions te gaan dragen. Als je haar dun is, moet je het op een speciale manier verzorgen. Vaak doe je dit echter verkeerd waardoor je jouw dunne haar als het ware een beetje verpest. Geen nood, ik ga je informeren hoe het wel- maar vooral hoe het niet moet!

Omdat ik zelf dun haar heb ga ik vaak opzoek naar manieren om het goed te verzorgen en het maximale uit mijn haar te halen. Zo heb ik uit de theorie en de praktijk kennis op kunnen doen over wat je dus beter kunt laten. Ik ga je informeren.

Te lang haar

Oké, je wil lang haar. Dat is begrijpelijk en dat wil ik ook graag hebben! Toch moet je de realiteit onder ogen zien en weten dat lang dun haar gelijk staat aan slierthaar. Dat ziet er niet zo chique uit. Ga voor een schouderlengte bob of doe net als mij; plant fophaar op je hoofd.

Fophaar

Als haarextension drager kan je ook behoorlijk de mist in gaan. Als je dun haar hebt kan ik je de wax, tape, microring etc. extensions NIET aanraden. Het gewicht + het kammen zet druk op je eigen haar en je verliest meer eigen haar dan je lief is. Ook mensen met dikker haar kan ik dit niet aanraden. Met dun haar is nog eens extra pijnlijk omdat de kale plekken opvallen. Huilen! Wat ik in mijn haar heb? Ik heb een combinatie van een flip in (extensions aan een draadje, die zet je als een soort kroon op je hoofd en kamt er je eigen haar overheen.) en een singleweft met 3 mini clipjes. De grote clips zorgen namelijk ook voor kale plekken. Als je dun haar hebt, heb je helemaal geen medium of grote clips nodig!

Een drogisterij assortiment aan haarproducten gebruiken.

Less is more. Mijn gouden regel die eigenlijk op alle dagelijkse dingen van toepassing is. Het maakt het haar zwaar en het oogt vetter en dunner; Enkeltje pluk van de vetteflat plat op je hoofd. Dat is niet cool. Je kunt het beste een haarmouse skippen en alleen wat olie in de puntjes smeren.

Te heet föhnen

Dit maakt je haar slap, dor en droog. Als je jouw haar op de koude of lauwe stand föhnt krijg je meer volume. Een tip to keep toch?

Stijlproblemen

Als je haar al stijl is, ga er dan alsjeblieft niet met de stijltang doorheen! Dit maakt je haar nog dunner! Wat dan weer wel goed is? Bij de haaraanzet een pluk tussen de hete ijzers klemmen en een halve slag omdraaien. Dit zorgt voor veel volume! Ik gebruik de instyler. Een roterende stijltang die dit automatisch doet en volume geeft aan dun haar.

Slechte verzorging van de hoofdhuid

Doordat je dun haar hebt, is je hoofdhuid kwetsbaarder en kan er makkelijker vuil bij komen. Gebruik een goed reinigende shampoo om je hoofdhuid schoon te houden. Ook poste ik het artikel ‘waarom we allemaal ons haar verkeerd wassen’. In deze post leg ik uit wat de beste manier is om je haar te wassen. Dit is nog eens dubbel van toepassing op mensen men dun haar

 Q: Heb jij nog tips om je dunne haar te verzorgen?

Recent Posts