De Energierekening gaat Onbetaalbaar worden


Lage- en zelfs middeninkomens kunnen straks de energierekening niet meer betalen. Door een forse prijsstijging voor met name gas, kan dat een mogelijkheid zijn. Ook voor elektriciteit gaan we in 2022 veel meer betalen. Hoe zit dat nou precies? In dit artikel van het AD kun je er meer over lezen.Afgelopen jaar werd er mede door de Corona crisis een spotgoedkope prijs voor energie gehanteerd. De energierekening is zo’n beetje het enige wat nog betaalbaar is. Maar ook dat gaat veranderen. En het is met recht zorgwekkend te noemen.

Een verontrustende trend

We zien een ongekende prijsstijging in de energiekosten tegemoet. Wonen is onbetaalbaar, boodschappen worden steeds duurder, de zorg is onbetaalbaar en daar komt nu ook een fikse stijging in de energiekosten bij. Men voorspeld dat we over een tijdje wel een het dubbele kunnen betalen. Ben je per maand €100,- kwijt aan gas en elektriciteit? Misschien moet je dat x2 gaan berekenen, afhankelijk van diverse factoren.

Overleven

Voor veel mensen is overleven hun dagelijkse taak geworden. Ik voorzie ongekende armoede in Nederland. Het is steeds lastiger om geld opzij te zetten voor bijvoorbeeld een noodgevallen potje. Waar je vroeger misschien €100,- per maand kon sparen, zie je het bedrag op maandelijkse basis steeds minder worden. Een groot aantal mensen gebruiken hun spaarpotje zelfs om de rekeningen te betalen.

Lees ook: Dit zijn alternatieve manieren om geld te sparen

Besparen en bezuinigen

Als budget en bespaarblog zie ik de cijfers maandelijks stijgen. Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om hier en daar wat geld over te houden. Ik heb altijd met plezier mijn tips gedeeld en merkte dat ik er mensen mee kon helpen. Je zou zeggen dat zo’n stijging in bezoekersaantallen leuk is. Het heeft een bittere nasmaak. Besparen en bezuinigen is voor veel mensen een noodzaak. Zeker nu basisbehoeften onbetaalbaar dreigen te worden. Het is vijf voor twaalf. Hoe zal het vanaf hier verder gaan?

*Bron: AD.nl

 

Recent Posts