Gierige Gekkies: Het toppunt van zuinigheid #1


Bij Budgetella houden we van besparen. We gaan zuinig om met geld en middelen. Waar we niet van houden? iemand een poot uitdraaien of zodanig gierig zijn dat andere mensen nadelige gevolgen ervaren. En dan hebben we het niet over het bekende 1 koekje bij de thee aanbieden.Via Budgetella’s facebook groep Budget en Besparen Lifestyle vroeg ik het volgende: Wat is het meest gierige dat jou is overkomen of gezien hebt bij mensen in jouw omgeving? Dat heb ik geweten! Mijn volgers deelden de meest hilarische verhalen! Bij deze een eerste selectie pareltjes.

De melkkoe

“Ik heb een kennis die er altijd vanuit gaat dat ik betaal als we ergens iets eten of drinken. Reden? Zij is alleenstaand en ik niet, dus zij betaalt niet. Contact is minimaal geworden….. Ik ben geen melkkoe!”

Eerlijke handel

“Gekregen gratis oliebollen, die overgebleven van een oliebollenkraam op een zaterdag, verkopen aan je collega’s”

Benzine kost geld! Of toch niet?

“Een vriendin vroeg benzinegeld omdat haar vriend ons weg had gebracht. Klonk logisch, dus betaald. Later zei die vriend dat zijn baas de benzine betaalde. Ook voor het privé gebruik. Hahaha ”

 

Je zult maar de laatste zijn ..

“Bij een kinderfeestje, alle kinderen moesten na elkaar naar de wc en alleen de laatste mocht doortrekken. ”

Liegen dat je arm bent

“Een “vriendin” klaagde altijd dat ze weinig geld hadden. Het leven was duur en moeilijk. Ik heb tassen vol boodschappen en spullen gebracht. Ook praktisch en financieel geholpen. Wat bleek? Ze hadden een hoger inkomen als wij! Ik heb de vriendschap verbroken. Meteen daarna verschenen alle dingen die ze van mij had gekregen op marktplaats. Wat een oplichter! De Alarmbellen hadden moeten afgaan toen ze niemand meer hadden. Familie was afgehaakt en de meeste vrienden ook. Dit deed ze bij iedereen zodat ze een groot deel van hun inkomen konden sparen. Dit was een goede les voor mij”

 

Eigen snacks meenemen 2.0

“Gezien: wijn uit eigen tas bijschenken op het terras.. ”

Wie iets bewaard, kan wat weggeven!

“Op mijn 25ste verjaardag kreeg ik een overgebleven paasei en een schoolagenda  (fancy schoolagenda). De gever? Mijn vader… “

Helaas, dan maar een boterham met pindakaas

” Men vraagt of je zin hebt om te komen eten met je gezin. Even later belt ze of we aardappelen mee kunnen nemen, en ook het vlees en groente. Als we aankomen gaat ze twee extra personen uitnodigen, want ze had genoeg. wij helpen eerst even onze kinderen en als we willen opscheppen, zijn de pannen leeg. De reactie: ‘ooh, ik dacht dat jullie al hadden!’. Je ziet toch ons lege bord tjonge jonge. We hebben er nooit meer gegeten.”

De gastvrije vriend

“Een vriend vroeg of ik bij hem op bezoek wilde komen. We hadden elkaar lang niet meer gezien. Ik gaf aan dat ik eigenlijk niet zoveel geld had om de trein te nemen. Hij stelde voor dat hij de kosten voor het eten voor rekening zou nemen als ik langs zou komen.  Dat vond ik goed, kocht een treinkaartje en ging bij hem langs. Onderweg wilde hij aardbeien kopen om te delen. Die heb ik betaald. Vervolgens gingen we eten halen. Hij betaalde alleen voor zijn gerecht en ik kon mijn eigen portie betalen. Eenmaal thuis begon hij bier te drinken waardoor hij mij niet meer terug naar het station kon brengen. Ik kon wel terug lopen vond hij. (vrouw, ’s avonds laat, onveilige buurt, station op 3 km afstand). Uiteindelijk hebben zijn huisgenoten mij naar het station gebracht. Met tegenzin, want ze moesten eigenlijk ergens naartoe. Ik had er iets van moeten zeggen, maar ik was gewoon sprakeloos!”.

‘Laat maar zitten’ zul je nooit horen

“Ik haal altijd alles voor vrienden en ik stuur bijna nooit tikkies, maar een vriend van mij stuurt altijd tikkies, al gaat het om een zak chips.”

Wordt vervolgd

De rubriek Gierige gekkies: Het toppunt van zuinigheid is een terugkerende rubriek. Wil jij ook jouw verhaal delen? Dit kan via de Facebook groep Budget en Besparen Lifestyle. Zoek even het bericht op en lees nog meer van dit soort verhalen! Zie ik je daar?

Recent Posts