Gierige Gekkies: Het toppunt van zuinigheid #2


Bij Budgetella houden we van besparen. We gaan zuinig om met geld en middelen. Waar we niet van houden? iemand een poot uitdraaien of zodanig gierig zijn dat andere mensen nadelige gevolgen ervaren. En dan hebben we het niet over het bekende 1 koekje bij de thee aanbieden.

Via Budgetella’s facebook groep Budget en Besparen Lifestyle vroeg ik het volgende: Wat is het meest gierige dat jou is overkomen of gezien hebt bij mensen in jouw omgeving? Dat heb ik geweten! Mijn volgers deelden de meest hilarische verhalen! Vandaag gaan we over naar #2 van de selectie. Het eerste deel kun je hier terug lezen. 

Gratis op Facebook

” Kleding en speelgoed gratis geven op Facebook, expliciet voor iemand die het nodig heeft. Ze kwamen aanrijden in een luxe auto. Ik heb 5 tassen vol gegeven. Alles was in zeer goede staat. Een paar dagen later zie ik alles op marktplaats staan”

Heb je wisselgeld?

” Mijn dochter kreeg €10,00 voor haar communie. Echter, ze vroegen €5,00 terug omdat ze zelf geen briefje van vijf hadden om in de wenskaart te steken… ”

Betaal toch maar zelf

” Iemand die ik ken had mij eens mee uit eten genomen en hij bood aan te betalen. Plots besloot hij toch maar dat ik de helft van het geheel moest gaan betalen. ”

Zuinigheid boven voedselvergiftiging.

” Ik ging bij iemand ontbijten en ik zag dat de ham groen was. Ik gooide de ham weg. Ze zei: WAT DOE JIJ NU?? Ze haalde het uit de prullenbak en zei: Dat is zonde! En at vervolgens een brood met groene ham.”

Tikkie je bent ‘m!

“Ik kreeg serieus een tikkie voor €0,05…”

Waar zijn de broodjes?

“Bij iemand gaan logeren en lekkere broodjes etc. meenemen voor het ontbijt de volgende dag. De volgende ochtend kreeg ik alleen een kopje koffie aangeboden”

Hogere wiskunde

” Ik ging met een groep naar een restaurant en iemand ging uitrekenen hoeveel glazen water er gedronken waren per persoon om dan de prijs van de fles te delen door het aantal glazen die uit de fles konden komen. ”

Die bewaar ik voor mezelf

” Mijn zoon ging spelen bij een vriendin, ik geef altijd iets lekkers mee. Gaf ik 2 diepvriespizza’s, maakte ze er eentje klaar voor 4 kinderen als maaltijd. De andere ging netjes de vriezer in vertelde mijn zoon. Hij kwam met honger naar huis..”

Geen woorden voor

” Iemand die inmiddels in overleden, had een goede verzekering afgesloten om zijn laatste wens uit te laten komen. Uiteindelijk was de familie te gierig om die wens uit te laten komen en stak het uitgekeerde geld in eigen zak!!”

Prioriteiten stellen

” Ik ging met iemand op vakantie en diegene zei dat ze shampoo, douchegel, deo etc. vergeten was. Ik ben niet de beroerdste en zeg: Je mag van mij gebruiken. De volgende dag gingen we de stad in en mevrouw ging alles shoppen. Kleding en dure luxe spullen, maar voor de persoonlijke hygiëne kocht ze niets. Daarna had ze het lef om te vragen of ze deze spullen weer van mij mocht lenen. Dat vond ik echt toppunt van gierigheid. Ik heb toen geweigerd en dat was ook laatste keer dat ik met haar wegging…

Lees ook: Passief inkomen, Zo kun je slapend geld verdienen

De rubriek Gierige gekkies: Het toppunt van zuinigheid is een terugkerende rubriek. Wil jij ook jouw verhaal delen? Dit kan via de Facebook groep Budget en Besparen Lifestyle. Zoek even het bericht op en lees nog meer van dit soort verhalen! Zie ik je daar?

Recent Posts