Deze gigantische deken kun je zelf makkelijk maken!


deken

In de herfst wil ik het liefste in een warm dekentje wegkruipen. Een bak koffie en een luchtige serie a lá gossip girl zijn natuurlijk een must. Op het het gebied van ‘warme dekentjes’ zijn grote, grove dekens momenteel helemaal on trend. Ze ogen duur, maar dat zijn ze helemaal niet! Zeker omdat je deze deken zelf erg makkelijk kunt maken. Het enige wat je nodig hebt is een vrije middag, een grote hoeveelheid dik en grof merino wol en twee pvc pijpen.

 

Bedroom post will be going live on the blog soon ?? #blogginggals #whiteinterior #mynordicroom #bloglovin

Een foto die is geplaatst door Olivia Nicole Silk (@olivianicolesilk) op

Zie jij jezelf al onder zo’n dekentje slapen of lekker snuggelen op de bank? Je kunt ze ook erg decoratief over een sofa draperen, over een houten ladder hangen en ze zijn natuurlijk ook het perfecte geschenk voor de feestdagen. Zo’n zelfgemaakt cadeau is net wat persoonlijker en dat wordt over het algemeen erg goed gewaardeerd.

Maar hoe maak je deze kanjer van een deken nou eigenlijk? Het enige wat je nodig hebt zijn pvc buizen die je als breinaalden gaat gebruiken en een grote hoeveelheid grof merino wol. Deze lont wol is verkrijgbaar bij veel hobby winkels en webshops. Onder andere bij meervilt.nl .Vervolgens ga je aan de slag via de werkwijze in de onderstaande video:

Dit makkelijke project rooft slechts een middag tijd en is ideaal om tijdens een vriendinnenmiddagje mee aan de slag te gaan. En kun je nu geen genoeg krijgen van deze makkelijke deken DIY? Dan kun je ook een tapijt maken van merino wol. Extra leuk: Dit kun je zelfs met je handen maken! Als het regent en het buiten erg koud is ben jij in ieder geval voorzien van een leuke bezigheid! Ga jij deze grote deken maken?

Recent Posts