Gratis je huis inrichten? Zo doe je het!


meubels marktplaats

Je interieur veranderen in jouw persoonlijke smaak zonder bakken met geld uit te geven, is makkelijker dan je zou denken. Met de volgende tips kun jij je huis gratis inrichten met spullen die je al hebt of door simpele trucs en weetjes. Let’s go!

Het enige dat je hoeft te doen is je verbeelding de vrije loop laten en dingen gebruiken die je al hebt, om een leuke en unieke look in huis te halen die jouw persoonlijkheid uitstralen.  Ik verplaats regelmatig decoraties in alle kamers van het huis of voeg nieuwe dingen toe. Zelfs de kleinste veranderingen kunnen een groot verschil in de uitstraling van de ruimte aanbrengen. Zonder er geld voor hoeven uit te geven. Hier onder een paar tips om je op gang te helpen met inrichten.

Scandinavische

#1 Gebruik items die je al hebt

Dit voor de hand liggende idee om je huis goedkoop te pimpen mag misschien niet echt vernieuwend lijken, maar in feite zijn er oneindig veel mogelijkheden om je items te hergebruiken en waanzinnig leuke decoraties te maken die jouw persoonlijkheid uitstralen en niets kosten.

 • Heel simpel spullen van de ene naar de andere kamer verhuizen, geeft al meteen een nieuwe look.
 • Naai oude T-shirts of truien aan elkaar voor een uniek sport thema waarmee je een muur kunt bedekken in een kinderkamer.
 • Maak sierkussens van lakens, oude dekens of T-shirts om unieke kleuren en looks te creëren die in deze tijd passen.
 • Bedek dozen met pakpapier, stof, duct tape of washi tape om ze zo om te toveren in leuke opbergboxen voor speelgoed, administratie of kleding.
 • Gebruik lijsten, ramen, deuren, resten hout, bouwmaterialen en verf om je eigen decoraties te maken. Dingen als deur bordjes en kransen, kleine plankjes, fotolijsten, en bijvoorbeeld handige organizers in de hal kun je makkelijk opknappen of maken.
 • Er zijn op Pinterest bijvoorbeeld talloze tutorials te vinden voor hergebruik van spullen die rondslingeren in je huis, tuin en schuur .
 • Een van mijn favoriete make-over tools is sprayverf van de Action. Daar heb ik al talloze meubeltjes, kandelaars, oude gebruiksvoorwerpen die nu siervoorwerpen zijn en fotolijsten een nieuwe look mee gegeven.

Kijk eens met andere ogen naar spullen die je eigenlijk bestempelt als troep en laat je fantasie de vrije loop. Zie je het niet? Kijk naar een item dat je ertussen opvalt en Google het. Je zult verbaasd staan wat je allemaal aan DIY projecten tegenkomt met net dat ene item. Een creatieve manier van inrichten.

Scandinavisch

#2 Maak je eigen kunstwerken

Zelfs als je denkt dat je geen natuurtalent bent op kunst niveau, kan je makkelijk je eigen werkjes maken en hier en daar in huis tentoonstellen. Er zijn genoeg leuke werkjes te bedenken met simpele items in en om het huis voor helemaal niets dan een beetje tijd. Maak het helemaal leuk door er een creamiddag met kinderen of vriendinnen van te maken.

 • Maak een ‘knopen kunstwerk’ met restant knopen. Haal de knopen van versleten kleding voordat je ze weg gooit.
 • Plaats de leukste kindertekeningen in een zelf gepimpt lijstje en hang die op verschillende plekken die wel wat kleur kunnen gebruiken.
 • Print je eigen unieke of favoriete quotes, slogans of poëzie uit in eigen design en lijst ze in.
 • Gebruik bloemen, keukenpapier, bubble wrap en andere huishoud spullen om een apart reliëf te creëren met verf, direct op je muur of op stof die je ophangt.

katteneigenaar

#3 Ruilen & handelen

Een van de beste manieren om je huis voor weinig op te knappen is te leren handelen en ruilen met anderen die spullen hebben die jij graag wilt. Dit kan iets zijn als op het kind van je vriendin passen in ruil voor die te gekke vaas.  Durf of kan je goed onderhandelen? Denk dan aan iets groots als passende werkzaamheden bij bijvoorbeeld een plaatselijke schildersbedrijf in ruil voor een likje verf in je huis door hen. Leren te ruilen en handelen is een effectieve manier om zeer goedkoop je huis op te knappen. Dit lukt natuurlijk het beste met mensen die je goed kent als vrienden en familie. Zo kunnen jullie allen je huis gratis inrichten. De een zijn zooi is de schat van een ander!

action5.0

#4 Weggeefhoeken

Een van de leukste social media onderdelen zijn toch wel de weggeefhoeken die elke plaats wel op Facebook heeft staan. Veel van de spullen zullen niet zo mooi meer zijn of zelfs beschadigd, maar dat vind ik dan weer leuk. Zo kan ik ze helemaal opknappen naar mijn eigen smaak of gelijkwaardige spullen uit elkaar halen en samenvoegen tot 1 nieuw item. Zo heb ik al heel wat in huis staan waar ik complimenten over krijg en er gedacht wordt dat daar veel geld aan uit is gegeven.

Het is dus makkelijk om jouw huis een thuis te maken dat jouw persoonlijkheid uitstraalt als je 1 of meerdere ideeën hierboven overneemt. Je hoeft helemaal niet buiten je huishoudbudget te gaan om leuke en unieke decoraties voor je huis te maken of te vinden. En het geeft je veel voldoening als je jouw huis voor niks kunt inrichten!

Ook interessant: Geef je huis een luxe makeover met deze goedkope tips! 

Heb jij zelf nog leuke ideeën of voorbeelden van gratis of goedkope manieren om je huis in te richten? Laat het ons weten in een reactie.

Tips delen

Door tips met elkaar te delen, kunnen we veel geld besparen. Dit kan via de Facebook groep Budget en Besparen Lifestyle. Wordt lid en praat mee over alle onderwerpen die met besparen, koopjes en budget te maken hebben. Speciaal voor mensen die geld willen overhouden of niet veel te besteden hebben.

Wil je deze info bewaren? Pin it!

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Je kunt meteen een van jouw borden kiezen om deze afbeelding op te slaan!

Door: Emmy 

Recent Posts