Slimme Trucjes voor het Gratis Opbergen van Spullen!


Ik ben een voorstander van minimalisme, maar met een partner die alles lijkt te verzamelen, weet ik me af en toe geen raad. Het lijkt alsof ik constant opbergruimte te kort kom. Ook al ruim ik vaak op en zorg ik dat er ook genoeg spullen de deur uit gaan. Wat doe je dan? Ga je naar Ikea om een welbekende Kallax kast te kopen, of kan het anders?

Het kan wel degelijk anders, en het hoeft ook niet eens zoveel geld te kosten. Sterker nog: De volgende trucjes zijn helemaal gratis, en je kunt een hoop spullen kwijt!

Stop kleine tassen in een grote tas

In deze tijd zijn we milieubewust bezig en is het hergebruik van plastic zakken volkomen normaal. In mijn levensstijl zelfs een must! Maar waar laat je al die tasjes in diverse maten? Stop ze bijvoorbeeld in een grote zak! Ik bewaar mijn tasjes in een grote jutte PostNL zak die ik aan de zijkant van de koelkast bevestigd heb. Lekker weggestopt in een dode hoek. Niemand die het ziet!

Plastic tasjes in een tissuedoos

En heb je een assortiment kleine plastic tasjes? Deze kun je in een tissuedoos stoppen zodat je er altijd snel een mee kunt grijpen.

Bewaar spulletjes achter boeken

Mensen met een boekenkast zullen merken dat je achter een rij boeken, best nog wel wat plek hebt om dingen op te bergen. Maak hier handig gebruik van. Je kunt hier belangrijke documenten plaatsen of wat knutselspullen kwijt.

Gebruik broekhangers om laarzen op te hangen

Heb je geen plek meer in het schoenenrek? Dan heb ik een slimme tip voor je! Hang je laarzen op aan een kledingrek of in de kledingkast door gebruik te maken van broekhangers.

Spijkers in keukenkastjes

Ieder huishouden heeft spijkers of haakjes in de gereedschapskist liggen. Deze kun je in de keukenkastjes bevestigen waar je keukenhulpjes zoals zeefjes, snijplanken, soeplepels en dergelijke kunt ophangen.

Inzetmandjes van schoenendozen

Schoenendozen kunnen dienen als inzetmandjes. Plaats deze in de lades van je kledingkast of commode en bewaar hier je ondergoed, sokken of stropdassen etc. in.

flesjes als armbandhouders

Bierflesjes a la Amstel zijn perfect als armbandenhouders. Je kunt ze makkelijk om de hals spannen. Speciaalbiertjes hebben vaak een wat apartere fles. Het oog wil ook wat 😉

Sieraden opbergen in een eierdoosje

Nog zo’n leuke tip: Berg sieraden als kettingen en armbanden op in een eierdoosje. Je kunt het eierdoosje in een leuke kleur verven dat past bij jouw interieur.

WC rolletjes als kabelhouder

Baal je ook als een stekker dat (telefoon) kabels vaak in de war raken. Hierdoor kunnen ze sneller beschadigen. Een gratis oplossing: wikkel ze om een wc rolletje!

Fruitbakjes hergebruiken

Plastic of kartonnen fruitbakjes kun je gebruiken om diverse spullen in te bewaren! Ook deze kun je van een passend kleurtje óf accessoire voorzien om ze op te leuken!

Lees ook: Gratis je huis inrichten? Zo doe je het! 

Budget en Besparen Lifestyle

Door tips met elkaar te delen, kunnen we samen veel geld besparen. Dit kan via onze Facebook groep Budget en Besparen Lifestyle. Wordt lid en praat mee over alle onderwerpen die met besparen, koopjes en budget te maken hebben. Speciaal voor mensen die geld willen overhouden of niet veel te besteden hebben.

Recent Posts