Hannah (37) Maakte €16.000 winst in de Crypto wereld


Naar aanleiding van een vorig artikel over handelen in Bitcoin en crypto currency kwam ik in contact met Hannah. Ze wenst anoniem haar verhaal te doen, dus Hannah is een fictieve naam. Ze maakte in het afgelopen jaar zo’n €16.000 winst door te investeren in diverse crypto coins. Vandaag deelt ze haar verhaal met Budgetella.

Een bedrag van €16.000 bij elkaar handelen, dat is niet niks. Zeker toen Hannah mij vertelde dat ze slechts €600,- hadden ingelegd. Op het juiste moment, want vanaf het punt dat ze een stukje Bitcoin had gekocht, ging de prijs omhoog.

 

Hoe ben je begonnen met het investeren in crypto?

In 2017 was Bitcoin erg populair. Ik heb toen €150,- ingelegd. Dat geld heb ik na de crash in 2018 grotendeels zien verdampen. Veel mensen die ik ken hebben geld verloren. Vorig jaar mei was ik door corona mijn baan kwijt geraakt en zat ik een maand thuis. Ik ging me er weer in verdiepen en ik besloot een deel van mijn vakantiegeld in te leggen. Ik kocht voor €600,- Bitcoin op Binance. Mocht de crypto wereld weer populair worden, dan zie je Bitcoin namelijk als eerste stijgen. Daarna volgen de altcoins. Dat is algemeen bekend.

 

Je hebt inmiddels €16.000 gemaakt. Hoe ging dat?

Eind juni kreeg ik een nieuwe baan en heb ik mijn crypto hobby links laten liggen. Ik checkte af en toe mijn balans en zag dat ik wel wat winst maakte. Vanaf oktober tot december ging het hard! In januari had ik €2400,- bij elkaar. Ik besloot om in altcoins te investeren. Ik deed mijn research en zag dat Cardano (altcoin) veel potentie had. Veel beleggers spreiden, maar ik wist gewoon dat deze coin het ging maken. Na meer dan een maand was mijn aankoop het viervoudige waard. In februari verkocht ik Cardano met een dikke winst. Daarna ben ik op diverse coins gaan spreiden en momenteel is mijn portfolio iets meer dan €16.500 waard. Dit bedrag kan morgen hoger of lager zijn.

 

crypto currency

Dat klinkt als een succesverhaal. Is het niet te mooi om waar te zijn?

Nee hoor. Wie zich verdiept in goede projecten en het gedrag van de community in de gaten houdt, kan mooie winsten maken. Ik ben elke dag zo’n 2 uur bezig met onderzoeken en handelen. Je moet er voor zorgen dat je de kudde voor bent. Koop laag en verkoop op een hogere prijs. Zomaar iets inleggen zonder kennis van zaken raad ik af. Schrikbarend veel mensen doen dat wel. Ze horen dat een bepaalde coin populair is en zetten daar hun geld op in. Als jij hoort dat een coin populair is, dan ben je vaak te laat. Dan kun je bij een correctie geld verliezen. Ook moet je op tijd je winst pakken. Je weet nooit wanneer we weer een dalende trend ingaan. Ik heb winsten gepakt en laten uitbetalen. Dat neemt niemand mij meer af.

 

Heb jij tips voor mensen die in crypto willen investeren?

Wauw, ik heb zo veel tips. Ik begin met een paar belangrijke tips:

  1. Investeer omdat je gelooft in het project achter een coin.
  2. Koop alleen crypto met geld dat je kunt missen.
  3. Doe je eigen onderzoek. Loop niet als een kip zonder kop achter een kudde aan.
  4. Koop bij wanneer er dips zijn.
  5. Pak op tijd je winst.
  6. Geloof in crypto als lange termijn belegging. Niet om snel geld te maken.

 

Lees ook: Is Hello Fresh duur of juist niet? 

Waar kun je crypto coins kopen?

Je kunt crypto coins kopen op een handelsplatform of aankoopwebsite. In Nederland is Bitvavo erg populair. Ik gebruik zelf Binance en enkele andere handelsplatformen. Bitvavo is makkelijk en overzichtelijk. Bij Binance is het aanbod aan coins groter en de transactiefees zijn erg laag. Daarom heb ik voor deze optie gekozen.

Recent Posts