Is Hello Fresh duur of juist niet?


Hello Fresh, men denkt natuurlijk meteen dat het erg prijzig is. Deze maaltijdbox kost natuurlijk wel wat, maar laten we even kritisch kijken: is het wel écht zo duur? Dat gaan we in deze blog ondervinden.

Vandaag vertel ik over mijn ervaring met Hello Fresh en gaan we na of Hello Fresh duur is of juist niet? Af en toe laat ik een box bezorgen en het maakt mijn leven een stuk makkelijker.

Waarom Hello Fresh?

‘Waarom bestel je als budget blogger Hello Fresh? Dat is toch zo duur?’ zul je vast denken. Als je 5 maaltijden voor 2 personen afneemt, en de kosten door 5 maaltijden gaat delen, dan valt het nog mee. Je krijgt bij de meeste recepten echt veel ingrediënten.  Als je deze los moet kopen bij de Lidl of AH, dan ben je denk ik wel hetzelfde bedrag kwijt. Daarnaast betaal je ook voor de service en de bezorging. Dan vind ik het wel een eerlijke prijs.

hello fresh

Mijn eerlijke ervaring

Mijn eerste box kocht ik met €20,- korting. Dat was een fijne aanbieding. Ik heb de supermarkt een week lang niet bezocht en ik hoefde nergens meer aan te denken. Ik realiseerde me dat het een soort vrijheid gaf. Alle maaltijden zijn voorgesorteerd in vakken. Het vlees is van slagerskwaliteit (dus geen volgespoten zooi!) en de groenten zijn vers. De porties zijn groter dan ik gewend ben. Daarom heb ik vaak ingrediënten over. Dat komt handig van pas, want deze kun je bewaren voor gerechten in de toekomst. Ik eet veel soep, dus na een week Hello Fresh maak ik soep van de overgebleven groente. Dat is weer een extra gerecht. Ik bestel de box af en toe. Meestal met een korting, dan is het zeker interessant!

Is Hello Fresh duur?

Als je alle voordelen, de kwaliteit van de producten, de organisatie en de service bij elkaar optelt is een maaltijdbox als Hello Fresh niet duur. Je kunt het ook niet vergelijken met boodschappen halen bij de Lidl. Bij de Lidl betaal je voor de producten. Bij Hello Fresh betaal je voor de ervaring. De tijd die ik bespaar met inspiratie zoeken, boodschappenlijstjes maken en naar de supermarkt gaan, kan ik ook gebruiken om als ZZP-er meer werk te doen, en dus ook meer te verdienen. Door de beduidend betere kwaliteit zie ik Hello Fresh als een DIY fancy restaurant maaltijd.

hello fresh

De voordelen van deze box

  • Je hoeft niet zoveel tijd in de supermarkt te spenderen.
  • Je kunt een ritje naar de supermarkt besparen.
  • Je doet dan ook minder impulsaankopen.
  • Je hoeft geen weekmenu meer te bedenken.
  • Je kunt zelf gerechten kiezen via de app.
  • De producten zijn van de beste kwaliteit en langer houdbaar.
  • Van de restjes kun je extra recepten maken.
  • Soms krijg je een gratis product als verrassing.

hello fresh

Hello Fresh proberen

Valt een maaltijdbox eigenlijk buiten je budget, maar zou je het graag willen proberen? Dan kun je een box bestellen met korting. Als je deze kortingslink gebruikt krijg jij €45- korting en dan krijg ik automatisch ook €20,- korting. Daarmee steun je deze blog zonder dat het jou iets extra’s kost. Je kunt Hello Fresh wekelijks opzeggen. Na aanmelding kun jij ook jouw kortingslink doorsturen. Dan is Hello Fresh erg interessant!

*Deze blog is bevat geen samenwerking, wel een affiliate link.

Recent Posts