Je kleding verkopen? Dit zijn de beste websites & apps


Een extra zakcentje komt zeker wel van pas rond deze tijd van het jaar. Ook is het een goede tijd om een nieuw jaar met een nieuwe kast te beginnen. Een goede oplossing hievoor? Je kleding verkopen! Maar waar heb je nou de meeste kans om je kleding te verkopen? Hierbij een vergelijking van de beste apps/websites om je kleding te verkopen!

Kleding verkopen? Dit zijn de beste websites & apps!

United Wardrobe (website)

Dit is waarschijnlijk een van de meeste bekende websites om je kleding makkelijk door te verkopen. Het is een website puur om kleding te verkopen en te kopen. Het is heel makkelijk, je maakt een profiel aan, voegt foto’s, het merk, de maat en tags toe. Daarna bepaal je de prijs. Je ontvangt het bedrag waarvoor je hem verkoopt min 10%. Die 10 procent gaat naar United Wardrobe. Ook moet het bedrag dat je invult inclusief verzendkosten zijn. Je kunt ook de nieuwprijs van het product invullen, zodat de potentiële kopers kunnen zien hoeveel ze besparen. Je kunt de kleding in een categorie plaatsen zodat hij makkelijker te vinden is. Daarnaast kun je ook tags toevoegen.

Nadat je de kleding geplaatst hebt, kunnen potentiële kopers een reactie plaatsen onder de foto’s. Vaak vragen ze om een foto waarbij jij of een model het kledingstuk aan heeft, om te zien hoe het valt. Ook kunnen ze hier onderhandelen over de prijs of aanbieden iets te ruilen.

Wanneer je een product verkoopt, betaalt de koper gemakkelijk via ideal aan United Wardrobe. Jij krijgt een bevestiging dat er betaald is en weet dus dat het veilig is het product op te sturen. Wanneer je dit hebt gedaan stuurt de koper een ontvangstbewijs en krijg jij als verkoper het geld binnen 24 uur op je bankrekening! Kleding verkopen was nog nooit zo makkelijk!

Voordelen:
– Veilig doordat het het pas opstuurt na de betaling
– Groot netwerk van potentiële kopers
– Heel makkelijk om te plaatsen/aan te passen
– Alleen gericht op kleding
– De promotie wordt voor je geregeld

Nadelen:
– 10% van het verkoopbedrag gaat naar United Wardrobe

https://www.instagram.com/p/BNnBigGDYot/?taken-by=unitedwardrobe

Depop (app)

Depop is een Engels platform om je (meestal high end) kleding te verkopen. Er word aangeraden niet te goedkope kleding aan te bieden omdat je ook hier 10% van het bedrag af moet staan aan Depop. Ook hier plaats je foto’s van het kledingstuk. Het verschil met United Wardrobe is dat je hier een vrij stuk hebt om belangrijke punten over het kledingstuk te melden. De meeste vertellen hier de maat, staat van het kledingstuk en een korte omschrijving over hoe het valt. Onder elke foto kunnen de bezoeker weer reacties achterlaten met vragen of opmerkingen. Een goede manier van kleding verkopen.

Voordelen:
– Internationaal netwerk
– Veilig
– Alleen gericht op kleding
– De promotie wordt voor je geregeld

Nadelen:
– Veel concurrentie
– Gericht op high end kleding
– 10% van de verkoopprijs is voor Depop

https://www.instagram.com/p/BM_K0hGh5d2/?taken-by=depop

Instagram

Wil je het liever niet opsturen naar vreemden, maar liever binnen je eigen netwerk kleding verkopen? Dan kun je ook een apart instagramaccount aanmaken voor het verkoop van je kleding. Veel Youtubers en bloggers (die een groot netwerk hebben), doen het via deze manier. Een van deze Youtubers is Serena van Beautylab! Via deze weg kun je je account delen op facebook en zoveel mogelijk mensen volgen, zodat ze (hopelijk) een kijkje op je account gaan nemen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van hashtags, wanneer je toch wil dat anderen jou account ook vinden.

Het makkelijkste is om een apart account te maken met alle dingen die je wilt verkopen. Je kunt er voor kiezen om een foto te plaatsen per product of drie verschillende foto’s, zodat het een hele rij in neemt. Schrijf onder de foto de maat, prijs en nieuwprijs en waarom je het product wegdoet.

Voordelen:
– Gratis platform, hoeft geen geld weg te geven aan een bedrijf
– Makkelijk te delen via tags en eigen netwerk

Nadelen:
– Instagram wordt niet vaak gebruikt om kleding te kopen
– Je moet je eigen promotie doen

https://www.instagram.com/p/BNq5CknAaNU/?taken-by=beautylabsale

Marktplaats

De meeste bekend online verkoopmethode in Nederland. Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens gebruik van gemaakt. Je verkoopt makkelijk alles wat je wilt op de site. Je plaats een of meerdere foto’s van het kledingstuk op de website en vult alle gegevens in. Je kunt er voor kiezen om een vast bedrag te vragen of je kunt de potentiële kopers laten bieden vanaf een bepaald bedrag. De bezoekers kunnen geen reacties achterlaten, maar jou wel een e-mail sturen voor eventuele vragen. Jouw advertentie zakt steeds meer naar beneden. Door bij te betalen kun je omhoog gelift worden zodat je weer bovenaan komt te staan.

Voordelen:
– Groot nationaal netwerk
– Makkelijk mee te werken en te delen
– Gratis netwerk, je hoeft niets van de prijs af te staan

Nadelen:
– Bijbetalen om bovenaan te staan
– Niet puur gericht op kleding, dus niet altijd de juist doelgroep

Swopster

Swopster heeft een iets andere opzet dan de andere platforms. Hier is namelijk de bedoeling dat je kleding met elkaar ruilt. Je maakt dus een profiel aan waarop je de foto’s en informatie over jouw kledingkast plaatst. Bezoekers kunnen dan laten weten of ze interesse hebben in een kledingstuk. Zij kunnen dan een tegenbod plaatsen. Dit kan een kledingstuk uit hun eigen kledingkast zijn, of een geldbedrag. Wanneer jij het bod accepteert, connect swopster jullie en kunnen jullie zelf de deal verder afronden.

Voordelen:
– Groot nationaal netwerk
– Gratis platform
– Mogelijkheid tot ruilen én geldbod

Nadelen:
– Niet altijd de mogelijkheid tot verkoop
– Je moet de deal zelf regelen

Lees ook: De beste tips om kringloop kleding te kopen als een pro!

Al deze platforms hebben hun voor- en nadelen. Het is moeilijk om te zeggen welke van deze het meest geschikt is voor. Dus maakt een goede keuze en ga aan de slag! Nog een voordeel? Als je het kledingstuk op het ene platform niet kwijtraakt, kun je hem altijd op de andere plaatsen ;)! Succes met kleding verkopen!

Door Letizia

Recent Posts