DIY: Je Kledingkast opruimen en Minimaliseren


Op dit moment krijg ik de kriebels om mijn kledingkast onder handen te nemen. Als aanhanger van de minimalistische levensstijl heb ik het afgelopen jaar best gefaald. Er zijn meer kledingstukken in mijn kast beland dan dat ik voor ogen had. Er zit niks anders op dan de kledingkast uitruimen en zeker 60% aan het goede doel geven.

Het percentage is voor iedereen persoonlijk, maar wees wel streng voor jezelf. Het ligt er natuurlijk ook aan wat je al in de kast hebt hangen. Als ik ga opruimen en ontspullen ga ik te werk via de volgende richtlijnen.

Alles uit de kast!

We kunnen beginnen met een schone lei, maar dan moet hij wel écht schoon zijn. Daarom haal je alle kleding uit je kast en legt ze op bed, een tafel of schone vloer. Ik doe niet moeilijk en leg alles op een hoopje op de vloer. Vervolgens maak je jouw kasten schoon met een wonderdoekje. De kast is schoon, nu kan het sorteren beginnen! Ik ga te werk via de volgende scenario’s:

Neem een kledingstuk van de stapel

  1. Niet jouw favoriet en weinig gedragen? Stop het in een grijze zak.
  2. Te slecht om aan het goede doel te geven? Gooi het weg!
  3. Je draagt het vaak en het kledingstuk ziet er nog goed uit? Leg het per categorie op een stapel.

Oordeel wat gewassen moet worden

Als het goed is heb je nu een hele boel weggedaan en alle kleding die je wil houden liggen per categorie bij elkaar. Zo heb je een stapeltje shirts, een stapeltje truien, broeken, pyjama’s, sokken enzovoort. Ga nu na welke kledingstukken je graag wil wassen voordat ze terug de kast in gaan. Leg deze kledingstukken bij de vuile was.

De kledingkast inruimen

Nu is het tijd om jouw schone kledingkast in te ruimen. Vouw de kleding of maak gebruik van hangers. Ik volg altijd de vouwwijze van Marie Kondo. Dit ziet er netjes uit. Leg de kledingstukken per categorie in je kledingkast. De kleding op de hangers sorteer ik op kleur. Aan de rechterzijde zwart en zo ga ik van donkerblauw, lichtblauw, wit, beige, geel, oranje, rood bruin. Je kunt ook van donker naar licht gaan. Zo ziet jouw kast er overzichtelijker uit!

Lees ook: Ruim je huis op met deze producten van de Action! 

Ik vond het leuk om mijn opruimmethode met jullie te delen. Succes met opruimen en hopelijk kunnen jullie het goede doel of de kringloop blij maken met veel nieuwe spulletjes. Dat noem ik nog eens een win-win situatie!

VOLG BUDGETELLA VIA INSTAGRAM

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips, persoonlijke ervaringen en (kringloop) koopjes! Ook post ik leuke outfits, DIY projecten, Mystery boxen en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram?

 

Recent Posts