Hoe kun je leuk leven met weinig geld?

‘Leuk leven met weinig geld’ was de slogan die ik voor Budgetella gebruikte toen ik pas begon. Dit was in 2015. Inmiddels weet ik dat mijn website zoveel meer is dan dat, maar het is wel de essentie. Want hoe doe je dat nou, leuk leven met weinig geld? Een ding kan ik je verklappen. Het zit hem in de mindset en in je eigen creativiteit.

Je hebt niet veel geld te besteden. Dit kan een fase of langdurig het geval zijn. Soms zie je het somber in. Je weet niet precies hoe je vrede moet hebben met de situatie. Het accepteren van je huidige financiële situatie is belangrijk. Vanaf het punt acceptatie kun je verder werken naar innerlijke rust en jouw eigen geluk. Bij deze een aantal tips.

Geluk zit in kleine dingen

Je hebt hem al vaak voorbij zien komen ‘Geluk zit in de kleine dingen des levens’. Het is dus belangrijk dat je kleine gebaren of gebeurtenissen leert waarderen. Zo kan ik enorm veel plezier beleven aan het kopen van mijn lievelingskoekjes. Het kost niet veel, maar ik ben er wel blij mee. Ook het samenzijn met familie of vrienden is belangrijk. Je kunt hier namelijk veel energie uit halen. Voor mensen die zich hier meer in willen verdiepen kan ik de Hygge lifestyle aanraden.

 

Minimalisme

Je hebt niet veel spullen nodig om leuk te leven. Sterker nog: Mensen zijn gelukkiger als ze juist niet veel spullen hebben. Dan heb ik het over impulsaankoopjes van de Action die je eigenlijk niet nodig hebt. Misschien denk je dat wel, maar als je écht heel eerlijk bent kun je absoluut zonder. Ook een minimalistische garderobe maakt gelukkiger. Je leven is overzichtelijker en dat geeft weer ruimte in je hoofd.

 

Bekijk wat je gratis kunt doen

Het klopt dat attractieparken en ‘uitjes’ steeds duurder of onbetaalbaar worden. Maar lieve mensen, er is meer dan alleen de Efteling en een dierenpark. Er zijn namelijk onwijs veel gratis uitjes die je kunt ondernemen. Vaak zijn dit soort uitjes ook nog eens een stuk educatiever voor kinderen. Google eens naar gratis dingen om te doen bij jou in de buurt óf als je op vakantie gaat, kun je dat ook bij de VVV of de frontoffice van jouw accommodatie laten uitpluizen. Veel plezier!

 

Leef voor de koopjes

Van koopjes krijg ik een geluksgevoel. Het werkt bijna verslavend. Daarom moet ik oppassen dat ik geen impulsaankopen doe. Koopjes scoor ik dus vooral tijdens het boodschappen doen. Ook kijk ik gericht naar dingen die ik nodig heb en ga vervolgens een goedkopere optie zoeken. Ook op het gebied van recreatie valt er een hoop te besparen. Als ik een dagje uit wil kijk ik eerst op deal- of veilingsites. Het is zonde om de volle mep te betalen.

 

Budget en Besparen Lifestyle

Wist je dat Budgetella een eigen Facebook groep heeft met nog meer van zulke handige tips? Budget en Besparen Lifestyle is een groep waar wij allemaal onze huishoud, schoonmaak en bespaartips kunnen delen. Ook kun je er goedkope recepten, supermarktaanbiedingen, uitjes en meer vinden! Kom lekker gezellig langs! Zie ik je daar?

Comments

 1. 20 december 2019 / 19:03

  Ik heb nu inmiddels ook een paar puzzels van 1000 stukjes, ook erg leuk. Natuurlijk wel 1x voor betaald, maar daarna wel gratis plezier ervan. En nog een lekkere ontspanning ook!

 2. Alysa
  22 december 2019 / 05:25

  Goedendag,

  Wanneer je weinig te besteden hebt kun je misschien ook gaan wandelen, wanneer je graag leest kun je lid worden van een bibliotheek en event. daar boeken lezen!
  Wanneer je een kledingstuk wil scoren of toch wat van spullen wil hebben is de Kring(loop)winkel en/of andere tweedehandszaken mogelijk wel interessant!

  Sympathieke groeten en beste wensen, Alysa!

 3. 10 januari 2020 / 23:09

  Leuke post!
  Ik mag nog een hoop leren op dit gebied. Er kan zoveel voor zo weinig.
  Is misschien ook wel aangeleerd, thuis was geld nooit echt een probleem, in ieder geval niet zolang ik mij kan herinneren. Natuurlijk zijn mijn ouders begonnen net als ik, maar dat was voor mijn tijd. Maar het geeft mij wel uitdagingen. Om met het geld dat we hebben leuke dingen te doen. 🙂

 4. Naomi
  2 april 2020 / 02:02

  Je kan ook kijken naar jaarkaarten voor de dierentuin. Mijn vriend en ik wonen in de buurt van Burgers Zoo in Arnhem. Een jaar abonnement kost voor 2 volwassenen zo rond de 100 euro. Dit heb je met 3 bezoekjes er al uit. Daarnaast bieden ze korting bij zaken zoals het Openlucht museum (ook in Arnhem) maar tevens bij verschillende andere dierenparken. Wij gaan al jaren met ons jaar abonnement naar Burgers Zoo. We nemen ons fototoestellen mee en krijgen daarnaast gratis toegang voor de speciale activiteiten, leuk Burgers Zoo blad etc. Daarnaast doen ze aan kortingen. Dus je krijgt korting op korting, hoe langer je een abonnement hebt en je mag mensen gratis meenemen met een voucher die je ontvangt wanneer je jarig bent. Ik begrijp dat 100 euro veel geld is, en al het bovenstaande het niet waard is voor mensen. Geloof mij, wij gaan zeer vaak hier naartoe wanneer we niet weten wat we met onze zondag aan moeten. Je kan ook een stuk rustiger door het park lopen omdat je niet perse alles moet zien. En dan heb je toch nog een hele hoop voor (relatief) weinig. Je kan er namelijk 365 dagen van het jaar naartoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *