Hoe kun je leuk leven met weinig geld?


‘Leuk leven met weinig geld’ was de slogan die ik voor Budgetella gebruikte toen ik pas begon. Dit was in 2015. Inmiddels weet ik dat mijn website zoveel meer is dan dat, maar het is wel de essentie. Want hoe doe je dat nou, leuk leven met weinig geld? Een ding kan ik je verklappen. Het zit hem in de mindset en in je eigen creativiteit.

Je hebt niet veel geld te besteden. Dit kan een fase of langdurig het geval zijn. Soms zie je het somber in. Je weet niet precies hoe je vrede moet hebben met de situatie. Het accepteren van je huidige financiële situatie is belangrijk. Vanaf het punt acceptatie kun je verder werken naar innerlijke rust en jouw eigen geluk. Bij deze een aantal tips.

Geluk zit in kleine dingen

Je hebt hem al vaak voorbij zien komen ‘Geluk zit in de kleine dingen des levens’. Het is dus belangrijk dat je kleine gebaren of gebeurtenissen leert waarderen. Zo kan ik enorm veel plezier beleven aan het kopen van mijn lievelingskoekjes. Het kost niet veel, maar ik ben er wel blij mee. Ook het samenzijn met familie of vrienden is belangrijk. Je kunt hier namelijk veel energie uit halen. Voor mensen die zich hier meer in willen verdiepen kan ik de Hygge lifestyle aanraden.

 

Minimalisme

Je hebt niet veel spullen nodig om leuk te leven. Sterker nog: Mensen zijn gelukkiger als ze juist niet veel spullen hebben. Dan heb ik het over impulsaankoopjes van de Action die je eigenlijk niet nodig hebt. Misschien denk je dat wel, maar als je écht heel eerlijk bent kun je absoluut zonder. Ook een minimalistische garderobe maakt gelukkiger. Je leven is overzichtelijker en dat geeft weer ruimte in je hoofd.

 

Bekijk wat je gratis kunt doen

Het klopt dat attractieparken en ‘uitjes’ steeds duurder of onbetaalbaar worden. Maar lieve mensen, er is meer dan alleen de Efteling en een dierenpark. Er zijn namelijk onwijs veel gratis uitjes die je kunt ondernemen. Vaak zijn dit soort uitjes ook nog eens een stuk educatiever voor kinderen. Google eens naar gratis dingen om te doen bij jou in de buurt óf als je op vakantie gaat, kun je dat ook bij de VVV of de frontoffice van jouw accommodatie laten uitpluizen. Veel plezier!

 

Leef voor de koopjes

Van koopjes krijg ik een geluksgevoel. Het werkt bijna verslavend. Daarom moet ik oppassen dat ik geen impulsaankopen doe. Koopjes scoor ik dus vooral tijdens het boodschappen doen. Ook kijk ik gericht naar dingen die ik nodig heb en ga vervolgens een goedkopere optie zoeken. Ook op het gebied van recreatie valt er een hoop te besparen. Als ik een dagje uit wil kijk ik eerst op deal- of veilingsites. Het is zonde om de volle mep te betalen.

 

Budget en Besparen Lifestyle

Wist je dat Budgetella een eigen Facebook groep heeft met nog meer van zulke handige tips? Budget en Besparen Lifestyle is een groep waar wij allemaal onze huishoud, schoonmaak en bespaartips kunnen delen. Ook kun je er goedkope recepten, supermarktaanbiedingen, uitjes en meer vinden! Kom lekker gezellig langs! Zie ik je daar?

Recent Posts