Lippenbalsem maakt je lippen kapot en dit is de reden!


We kennen het allemaal wel: het wordt kouder en er komt al vaker een felle wind opzetten. Om onze lippen te beschermen smeren we daarom heel vaak lippenbalsem en hopen we dat we geen ‘velletjes’ krijgen. Maar je herkent dan misschien ook wel dat je dan net drogere lippen krijgt met nog meer scheuren in! Hoe komt dat nu eigenlijk?

Om te beginnen droogt de huid van de lippen uit omdat deze geen talgkliertjes bevat. Dit zorgt er ook voor dat je lippen gevoeliger zijn voor de stralen van de zon. Talg bevat namelijk een natuurlijke zonbeschermingsfactor. De zon zorgt er voor dat je lippen op den duur dunner worden en er meer lijntjes ontstaan.

winter-1127201_1920

Slecht voor je lippen

Als je het zo hoort is het dan natuurlijk vanzelfsprekend dat je je lippen mooi wilt houden en beschermt met een vettige crème en een beschermingsfactor. Maar daar zit ook net het addertje onder het gras. In de meeste lippebalsems zitten namelijk irriterende stoffen!

Zo kunnen ze bijvoorbeeld munt, eucalyptus, kleurstoffen en geur/smaakstoffen bevatten. Helaas zorgt dit ervoor dat de dunne en gevoelige huid van je lippen snel geïrriteerd en beschadigd raken. En dat merk je doordat je lippen vervelend aan gaan voelen, je velletjes gaat zien of je lippen zelfs barsten. De reactie hierop is vaak nog meer smeren zodat je uiteindelijk in een vicieuze cirkel belandt. Zo kun je dus verslaafd raken aan lippenbalsem!

De juiste lippenbalsem kiezen

De beste oplossing? Kies een lippenbalsem met SPF maar zonder kleurstoffen of “smaakjes”.  Plantaardige oliën zijn wel erg goed! Vermijd producten die een fris gevoel geven als je ze op brengt. Heb je een goed product gevonden dan kan je deze gerust dagelijks gebruiken!

Misschien ook interessant: Dit is waarom je iedere dag thee moet drinken!

Bron: Dr. Jetske Ultee

Recent Posts