Mijn eerlijke ervaring met investeren in Crypto Currency


Wie mijn instagram account volgt weet dat ik regelmatig updates deel van mijn ‘crypto reis’. Bitcoin and friends zijn tegenwoordig populairder dan ooit. Dit komt door de meest recente stijging in de markt en de nieuwe technologieën en mogelijkheden die beschikbaar zijn. 

Ik bezit zelf een leuk portfolio cryptomunten. Dit heeft me zeker geen windeieren gelegd, maar de reis naar ‘winst’ was lang met hoge pieken en dalen. Daar ga ik het vandaag over hebben. Ik deel mijn eerlijke ervaring en journey met jullie.

crypto currency

 Hoe ik ben begonnen met crypto currency

Mijn allereerste aankoop was Litecoin. Dit was in 2017 via het platform Litebit. Destijds zaten we in een bull run (een lange periode waar de prijzen stijgen), dus ik zag dat mijn crypto dagelijks tientallen euro’s meer waard werden. Het was erg verleidelijk om meer spaargeld te investeren en ik kocht met de benodigde research meer cryptomunten. Alles leek voor de wind te gaan en ik ging actief handelen. In die periode heb ik mijn grootste valkuil ervaren.

crypto currency

Pump and dump

Omdat ik toegang wilde hebben tot meer munten om te handelen, heb ik me aangemeld bij het platform Binance. Dit is allemaal wat professioneler, maar zeker niet moeilijk. Ik wisselde mijn eigen munten in voor andere munten waar ik vertrouwen in had. Vervolgens liet ik me verleiden om mee te doen aan een pump and dump. Middels dit fenomeen spreekt een grote groep mensen af massaal een crypto coin aan te kopen om de prijs op te drijven. Ik sprong veel te laat in waardoor ik op het hoogtepunt inkocht. Vervolgens ging de munt als een malle omlaag en ben flink wat geld verloren. Een leermoment waar ik ondanks het verlies dankbaar voor ben. Het had slechter kunnen aflopen.

Bear market

Niet lang na mijn pump and dump ervaring kwamen we in een bear market terecht. Dit is wanneer de koers voor lange periode aan het dalen is. Veel mensen nemen op dat moment hun geld uit crypto i.p.v. de investering afwachten. Het kan helaas niet altijd zondag zijn. Dit noemen ze ‘zwakke handjes’ hebben. Ik dacht: oké, als ik nu mijn geld er uit haal heb ik sowieso verloren. Laat het maar staan waar het staat. Ik wisselde mijn munten om voor Bitcoin en liet ze 1,5 jaar staan zonder er naar om te kijken.

Bull run 2020

Het tij keerde in het najaar van 2020. In de herfst begon Bitcoin aan zijn comeback. Rond de kerstdagen had ik dubbel zoveel winst gemaakt en verkocht mijn Bitcoin voor andere munten omdat je na een Bitcoin stijging, vaak het altcoin season hebt. Ook deze altcoins zijn inmiddels x4 in waarde gestegen.

Mijn crypto currency anno 2021

De bull run is nog in volle gang. De crypto currency die ik bezit hebben veel ontwikkelingen en events in 2021, dus ik heb er het volste vertrouwen in. Een crypto met veel potentie dit jaar is Theta. Ook Litecoin en DeFi tokens zijn top 100 crypto om naar uit te kijken. Tot nu toe is mijn investering circa 8x zoveel waard geworden. Misschien klinkt het als een vreemde taal voor je, maar als jij geïnteresseerd bent in crypto currency kun je veel leren door Youtube videos te kijken met uitleg voor beginners. Er valt namelijk zoveel uit te leggen dat het niet in een blog past.

Waar kun je investeren?

Binance is een van de betere platformen die je kunt gebruiken. Mede omdat je hier geld via IDeal of bankoverschrijving kunt storten. Voor veel andere organisaties heb je een creditcard nodig en zijn de fees die je moet betalen erg hoog. Binance is erg toegankelijk en makkelijk. Je kunt je aanmelden via deze refferentielink. Binance geeft mij een beloning omdat ik iemand doorverwezen heb en daarmee steun je Budgetella zonder dat het jou iets kost.

crypto currency

Investeren in Bitcoin

Wil jij ook investeren in Bitcoin en crypto currency? Leuk! Ik ben er van overtuigd dat we nog maar aan het begin staan van alles wat in de toekomst gaat komen. Leg echter alleen geld in dat je kunt missen. Investeren is namelijk altijd een risico.

Recent Posts