Mijn Eerlijke Ervaring Met Online Supermarkt Picnic


Boodschappenbezorger

Ik ben fan van online supermarkten en bezorgservices. Dit komt omdat ik vaak te druk ben om naar een fysieke supermarkt te gaan. Daarnaast moet ik toegeven dat ik vaak het geduld niet heb om de schappen langs te gaan. Ik heb de laatste jaren heel wat bezorgservices van online supermarkten geprobeerd, maar uiteindelijk vonden wij geen match. Sinds kort bezorgt Picnic in mijn stad en heb dit een paar maanden uitgeprobeerd.

In deze blog vertel ik mijn eerlijke ervaring met online supermarkt Picnic. Ik belicht de goede kanten, de minder goede kanten en sluit ik de review af met een eindconclusie. Wat vond ik van deze service en zal ik Picnic aanhouden?

Welkom in de Picnic wachtrij

Een paar maanden geleden kreeg ik een leuk mailtje in mijn inbox: Picnic zou eindelijk in mijn stad bezorgen! Daar moest ik natuurlijke als de kippen bij zijn, en downloadde de app.

Ik was niet de enige die nieuwsgierig was naar de nieuwe online supermarkt in town, want er stonden nog 1.800 potentiële klanten voor me in de digitale wachtrij! Gelukkig ging het erg snel en kreeg ik een wachtverzachter (gratis product) ter compensatie.

Na ongeveer een week werd ik toegelaten tot de app en kon ik een account aanmaken.

Picnic wachtverzachter gratis producten

Gratis Picnic producten

De wasverzachter (een Tony Chocolonely reep) was niet het enige cadeautje dat ik kreeg. Picnic had nog een aantal gratis producten voor me klaargezet in de app! Zoals je op de foto hierboven ziet kreeg ik een zak paprika chips, een bakje pitloze druiven, zelfbak croissants en een bak vanille yoghurt cadeau! Deze gratis items kreeg ik samen met mijn eerste bestelling bezorgd.

In de weken erna heb ik nog enkele gratis producten mogen uitkiezen. Zo koos ik voor risottorijst, cherry tomaatjes en nog een extra bakje druiven. Deze waren ontzettend lekker!

Hoe gebruiksvriendelijk is de app?

Over het algemeen vind ik de app erg functioneel. De layout is duidelijk en overzichtelijk. Je kunt makkelijk naar producten browsen en deze aan je winkelmandje toevoegen.

Bij het openen van de app zie je een menu met uitgelichte productcategorieën. Zo kom je meteen bij producten die vaak besteld worden of actueel zijn. Denk hierbij aan de weekaanbiedingen, voordeelverpakkingen, eigen merk producten en seizoensproducten.

Vervolgens zie je een sectie met producten die je al eens eerder hebt besteld (vanaf de 2e bestelling), de superdeals en enkele recepten. Echt super handig!

Er zijn echter ook een paar minpunten die ik wil benoemen. Ik heb bijvoorbeeld moeten wennen aan de manier hoe de aanbiedingen gepresenteerd worden. Je moet het hele rijtje af scrollen om alle koopjes te kunnen zien. Het zou handiger zijn als je binnen de aanbiedingen een productcategorie kunt selecteren.

Mijn eerlijke ervaring met picnic review

Mijn ervaring met het Picnic assortiment

Het assortiment bij Picnic bestaat uit A-merken en hun eigen huismerk. Er is ruime keuze en bij veel (vers) producten kun je kiezen voor een biologisch alternatief. Ze bieden een compleet assortiment aan en ik heb tot nu toe alles kunnen kopen dat ik nodig had. You name it, Picnic heeft het!

Het assortiment verspakketten zou naar mijn mening nog iets uitgebreider mogen. Ze hebben een ruime selectie, maar kunnen qua variatie niet tippen aan een concurrent. Ik kook namelijk graag met verspakketten, dus dit is een persoonlijke suggestie. Een pluspunt is wel dat de verspakketten wekelijks in de aanbieding zijn. Soms met 20% korting of een 2 voor €7,99 aanbieding. Kijk, daar houden we van!

Bezorging met het kleine Picnic busje

Voordat mijn eerste bestelling bezorgd werd, had ik de kleine schattige Picnic busjes al door de stad zien rijden. Ze voegen sfeer en variatie toe aan het vaak saaie straatbeeld waar dezelfde auto’s elkaar opvolgen. Een paar dagen later zag ik het busje mijn straat inrijden voor de eerste bezorging aan mijn adres.

Ik opende de deur voor een frisse en aardige bezorgster. Ze bedankte me voor de eerste bestelling en ik kreeg uitleg over bezorging, de statiegeld tasjes en de mogelijkheid om DHL pakketten aan haar, of collega’s mee te geven. Ook kreeg ik een handig informatieboekje mee en wenste ze me een fijne dag.

Hoewel zo’n contact vaak kort en bondig is, voelde het warm en fijn. Niet alsof je de zoveelste klant van die dag bent. Het was een aangename verrassing.

Lees ook: Is Hello Fresh duur of juist niet?

boodschappen ervaring bezorgen

Eindconclusie

Picnic is leuk, handig en efficiënt. Het is leuk om een nieuwe online supermarkt uit te proberen, maar het word pas echt fijn als deze ook een blijvertje is. Bij Picnic is dit het geval. Waarom? Daar heb ik een aantal redenen voor:

  • De besteldrempel is slechts €35,-
  • Bezorging is dan ook gratis
  • Het assortiment is gevarieerd
  • Er zijn wekelijks nieuwe aanbiedingen
  • Het Picnic huismerk is erg goedkoop
  • De service is top!

Service

Betreft de service van Picnic heb ik nog een verhaal dat verteld mag worden.

In mijn laatste bestelling waren twee pakjes volkoren wraps niet op voorraad. Deze waren van het huismerk (want goedkoop) en in elk pakje zaten 4 stuks x 2 verpakkingen is 8 volkoren wraps. Als alternatief had Picnic vier pakjes volkorenwraps van het A-merk toegevoegd. Elk pakje bevatte 8 stuks x 4 verpakkingen is 32 volkoren wraps!

Niet alleen kreeg ik een upgrade, maar ook een grotere hoeveelheid gratis ter compensatie. Als ik voorheen bij Albert Heijn bestelde, werd er wekelijks wel iets niet geleverd. Als ik dat ingrediënt toevallig die avond nodig had om te koken, had ik dus een dik probleem. Het is dus fijn dat een bedrijf zoals Picnic dit serieus neemt en voor een passend alternatief zorgt. Die extra compensatie had voor mij niet eens gehoeven, maar het is zeker welkom!

Prijs/kwaliteit verhouding

Wat kan ik zeggen? Het is ontzettend fijn dat een online supermarkt goede service bied voor een betaalbare prijs. De producten zijn qua prijs vergelijkbaar met de bekende supermarkten, al heb ik het idee dat het Picnic huismerk in veel gevallen iets goedkoper is. Dat de bezorging gratis is, dat vind ik een pluspunt en om eerlijk te zijn heeft dat me over de streep getrokken om bij Picnic te blijven bestellen. Ik ben fan van deze online supermarkt!

Pasta bord

Krijg €10,- korting op je eerste bestelling!

Mijn familie noemen mij soms de queen van de kortingscodes, dus toen ik mijn eerste bestelling plaatste bij Picnic gebruikte ik een kortingscode van een collega blogger. Inplaats van €35,00 euro betaalde ik slechts €25,00 op mijn eerste bestelling, inclusief gratis bezorging.

Wil jij ook €10,00 korting op je eerste bestelling? Vul dan bij het afrekenen de kortingscode: ROXAN873 in. Het bedrag word meteen met je winkelmandje verrekend.

Dit is een affiliate code. Bij gebruik van deze code voor jouw bestelling, krijgen zowel jij als ik een korting.

Veel plezier met je eerste bestelling, en mocht je nog vragen hebben of meer over mijn ervaring met Picnic willen weten, dan kun je mij gerust een berichtje sturen of reageren in de comments.

*Deze blog bevat een affiliate code.

Recent Posts