DIY: Natuurlijke kerst potpourri


kerst potpourri

Tijdens de kerstdagen wil je natuurlijk al helemaal in de sferen komen door middel van typische kerst geuren. Appel, kaneel, dennen, gingerbread. Ik zie je al wegdromen! Natuurlijk kun je kiezen voor geurkaarsen of waxmelts, maar er is ook een originelere manier om de kerstgeur in huis te halen. Je kan namelijk special voor de kerstdagen een potpourri maken!

Wat heb je nodig?

  • een handvol cranberries
  • 1 sinaasappel
  • 3 a 4 kaneelstokjes
  • 1 eetlepel kruidnagels
  • een kleine sauspan
  • water

Zo ga je te werk!

Het maken van deze potpourri is eigenlijk heel simpel! Je snijdt de sinaasappel in partjes en zet deze samen met de cranberries, kaneelstokjes en de kruidnagels in een sauspan. Voeg het water toe en laat de potpourri een aantal uur sudderen. Voeg af en toe water toe om te voorkomen dat het mengsel opdroogt en je potpourri verbrand. Het mengsel kun je op 2e kerstdag weer hergebruiken door het pannetje weer op het vuur te zetten. Na de kerstdagen gooi je de potpourri weg.

 

Het is een simpel recept en het vergt helemaal niet zo veel tijd en moeite. Dit is een ideaal recept als je tijdens de hectische kerstdagen niet veel tijd hebt, maar je gasten of je gezin toch aangenaam wil verassen. Geuren dragen namelijk bij aan een zeker geluksgevoel en het prikkelt de zintuigen. Vaak zijn ook herinneringen verbonden aan de diversiteit van geuren. Om de bovenstaande redenen is het maken van een sfeergeur in je huis tijdens de kerstdagen een must. En eerlijk gezegd; als ik dit eerder had geweten, had ik het de voorgaande jaren al lang uitgevoerd. Ik ga in ieder geval wat extra fruit en kruiden inslaan de komende dagen. Ik wens jullie alvast prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Lees ook: Zo bespaar je grandioos op sint- en kerstcadeaus

 

Thekrazycouponlady

Recent Posts