Recept: Koolhydraatarme Thaise pompoensoep


Thaise pompoensoep

Rond deze tijd van het jaar vind ik het altijd heerlijk om pompoen gerechten te eten. En zeker tijdens de winterdagen is een pompoensoep ideaal om op te warmen. Doe daar een vleugje Thaise keuken bij en je hebt een heerlijk koolhydraatarm (19  recept (volgens Allerhande).

Wat heb je nodig voor de Thaise pompoensoep?

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sinaasappel
  • 1 blikje kokosmelk 400 gram
  • 250 gram winterpeen
  • 35 gram currypasta
  • 400 ml groentebouillon (blokje)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 15 gram koriander
  • 850 gram flespompoen

 

Bereidingswijze:

Snipper de ui en snijd de knoflook en koriander in grove stukjes. Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Was ondertussen de pompoen en halveer deze in de lengte. Verwijder  zaden en de draderige binnenkant met een lepel, maar laat de schil zitten. Snijd daarna beide helften in blokjes van 2 cm. Pel vervolgens de sinaasappel en verdeel deze in partjes. Snijd daarna de winterpeen in plakjes. Doe de pompoen, winterpeen, sinaasappel en currypasta bij de ui. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng dit aan de kook. Zet de deksel op de pan en laat het geheel 30 min. zachtjes koken. Als laatste pureer je de soep met de staafmixer en bestrooi met de koriander. Je Thaise pompoensoep is klaar!

Ook interessant: Recept: Pumpkin spice latte Starbucks style!

Youtube , Allerhande

Recent Posts