Ruim je kledingkast op als een pro!


Voor de meesten van ons staat het nieuwe jaar gelijk aan een nieuw begin. Opruimen is vaak een van de goede voornemens en daarom geef ik tips om je kledingkast eens goed op te ruimen.

6 Tips om je kledingkast op te ruimen

Verdeel je garderobe 

Als je veel kleren hebt, kan het handig zijn om je garderobe in tweeën te delen: voorjaarskleding en najaarskleding. Hang één deel in je kledingkast en berg het andere deel bijvoorbeeld op zolder op. Zo blijft je kast overzichtelijk en wordt deze niet te vol.

Opruimen heeft ook voordelen

Je kledingkast opruimen is misschien niet het allerleukste klusje, maar wie weet wat je nog kan verdienen aan je oude kleding. Welke websites en apps je daarvoor gebruikt, lees je hier. En de kleding die je niet meer wil verkopen, kan je altijd weggeven aan het goede doel. Het is ook weleens fijn om iemand anders blij te maken.

Bewaar geen overbodige kleding

Hangt er al jaren een sprookjesachtige baljurk in je kast? Deze kan je gerust weg doen. Sorry dat ik je droom verpest, maar niemand gaat je meevragen naar een sprookjes bal en die jurk neemt alleen onnodig veel plek in. Afscheid nemen dus!kledingkast2

De jaar-regel

Heb je een item al een jaar niet gedragen? Dan kan je deze met een gerust hart wegdoen. Je hebt het het afgelopen jaar niet nodig gehad en je gaat het het aankomende jaar waarschijnlijk ook niet meer nodig hebben.

Stel doelen op

Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je kast niet voller dan 2/3 mag hangen met kleding. Hangt je kast voller dan dat, dan wordt het tijd om op te ruimen en zal je afscheid moeten nemen van de minst belangrijke items. Op deze manier blijf je niet met kledingstukken zitten waarover je nog twijfelt.

Wees kritisch

Die oude trui die zo lekker zit maar er niet meer uitziet, moet je gewoon weggooien. Wees kritisch en bewaar dingen die kapot, pillig , verkleurd, te groot of te klein zijn niet. Je wil er toch ten alle tijden goed uitzien? Bewaar daarom alleen de mooie kledingstukken.

Het is soms pijnlijk om kleding weg te doen, maar een opgeruimde omgeving zorgt voor meer rust in je hoofd. Begin bij je kledingkast en je zal zien dat dat uiteindelijk heel goed voelt.

Recent Posts