Waarom ik nooit meer een Too Good To Go box koop!


Hey allemaal! Vandaag ga ik het hebben over Too Good To Go. Een super leuk initiatief om voedselverspilling tegen te gaan, maar helaas past het niet bij mij. In deze blog ga ik je vertellen waarom ik nooit meer een magic box via Too Good to Go koop.
Too Good To Go is een app om voedselverspilling tegen te gaan. Je kunt via deze app bij een deelnemende organisatie een magic box kopen. In deze magic box kun je voedsel vinden dat nog maar beperkt houdbaar is. Daarom is de prijs van een magic box zo goedkoop.

Waarom ik geen Too Good To Go boxen meer koop

Laat ik vooropstellen dat het idee leuk is, maar voor mij is de aanschaf van een Magic Box bij een supermarkt/bakker vaker duurkoop dan goedkoop. Dit heeft een aantal redenen. Ten eerste is er niet veel keuze in mijn regio. Er doen in mijn middelgrote stad slechts een paar adressen mee. Deze zijn op een hand te tellen. De keuze is daardoor beperkt.

Bij de aanschaf van een Magic Box bij een willekeurige supermarkt is de inhoud vrijwel altijd niet naar wens geweest. De producten zijn nog maar tot dezelfde dag goed en dat zie je vaak ook. Het zijn vaak dezelfde producten, en veel zuivel. Ik eet niet vaak zuivel en als ik dan 2 pakken yoghurt in mijn pakket krijg, kan ik deze nooit op tijd opeten. Voor een groot gezin is zo’n box misschien wel handig.

Voor hetzelfde geld koop ik ergens anders

Stel, een magic box kost rond de €5,-. Met dat bedrag koop ik vrijwel altijd een zelfde x aantal producten en dan kan ik zelf kiezen én de kwaliteit controleren. Ik koop mijn boodschappen bij de volgende winkels:

  • Budget Food (net zo goedkoop, iets langere houdbaarheidsdatum)
  • Afprijs bak van de Jumbo (t.h.t. dezelfde dag, maar je kunt zelf kiezen)
  • Verse groente en fruit op de markt (vaak €0,50 of €1,- per unit)
  • De Turkse slager/supermarkt.
  • Boodschappen doen in Duitsland (Goedkoper én vaak betere kwaliteit)

Helaas zijn Too Good To Go en ik geen match. Maar misschien heb jij er wel succes mee. Dat is voor ieder persoonlijk en het ligt er ook aan welke locaties jij in de buurt hebt. Voor de een is het een oplossing, voor de ander niet interessant.

Volg Budgetella op Instagram

Ik post dagelijks nieuwe budget updates, koopjes, gratis acties, DIY projecten en meer via mijn persoonlijke account ShopWithRox! Ook neem ik je mee winkelen en laat ik leuke en betaalbare mode en beauty producten zien. Ik kom graag met mijn lezers in contact. Je kunt mij op Instagram volgen via deze link of zoek op @shopwithrox. Zie ik je daar? 🙂

Recent Posts