Waarom ik nooit meer een Too Good To Go box koop!

Hey allemaal! Vandaag ga ik het hebben over Too Good To Go. Een super leuk initiatief om voedselverspilling tegen te gaan, maar helaas past het niet bij mij. In deze blog ga ik je vertellen waarom ik nooit meer een magic box via Too Good to Go koop.

Too Good To Go is een app om voedselverspilling tegen te gaan. Je kunt via deze app bij een deelnemende organisatie een magic box kopen. In deze magic box kun je voedsel vinden dat nog maar beperkt houdbaar is. Daarom is de prijs van een magic box zo goedkoop.

Waarom ik geen Too Good To Go boxen meer koop

Laat ik vooropstellen dat het idee leuk is, maar voor mij is de aanschaf van een Magic Box bij een supermarkt/bakker vaker duurkoop dan goedkoop. Dit heeft een aantal redenen. Ten eerste is er niet veel keuze in mijn regio. Er doen in mijn middelgrote stad slechts een paar adressen mee. Deze zijn op een hand te tellen. De keuze is daardoor beperkt.

Bij de aanschaf van een Magic Box bij een willekeurige supermarkt is de inhoud vrijwel altijd niet naar wens geweest. De producten zijn nog maar tot dezelfde dag goed en dat zie je vaak ook. Het zijn vaak dezelfde producten, en veel zuivel. Ik eet niet vaak zuivel en als ik dan 2 pakken yoghurt in mijn pakket krijg, kan ik deze nooit op tijd opeten. Voor een groot gezin is zo’n box misschien wel handig.

Voor hetzelfde geld koop ik ergens anders

Stel, een magic box kost rond de €5,-. Met dat bedrag koop ik vrijwel altijd een zelfde x aantal producten en dan kan ik zelf kiezen én de kwaliteit controleren. Ik koop mijn boodschappen bij de volgende winkels:

 • Budget Food (net zo goedkoop, iets langere houdbaarheidsdatum)
 • Afprijs bak van de Jumbo (t.h.t. dezelfde dag, maar je kunt zelf kiezen)
 • Verse groente en fruit op de markt (vaak €0,50 of €1,- per unit)
 • De Turkse slager/supermarkt.
 • Boodschappen doen in Duitsland (Goedkoper én vaak betere kwaliteit)

Helaas zijn Too Good To Go en ik geen match. Maar misschien heb jij er wel succes mee. Dat is voor ieder persoonlijk en het ligt er ook aan welke locaties jij in de buurt hebt. Voor de een is het een oplossing, voor de ander niet interessant.

Volg Budgetella op Instagram

Ik post dagelijks nieuwe budget updates, koopjes, gratis acties, DIY projecten en meer via mijn persoonlijke account ShopWithRox! Ook neem ik je mee winkelen en laat ik leuke en betaalbare mode en beauty producten zien. Ik kom graag met mijn lezers in contact. Je kunt mij op Instagram volgen via deze link of zoek op @shopwithrox. Zie ik je daar? 🙂

Delen:

18 Reacties

 1. Maddie
  12 juli 2020 / 22:19

  Hier zelfde ervaring met TGTG vaak zitten er ook dingen in die ik zelf nooit zou kopen in de winkel.
  kippenlevertjes, gekke smaken chips of ander spul waarvan ik denk … Nou nee…
  De bakker bij ons in het dorp doet ook mee, die koop ik dan wel regelmatig!

  • Rita
   17 juni 2021 / 18:21

   Wat een gezeur je bent het toch niet verplicht.
   Soms zit er vlees en of kip in salades worst fruit de meeste dingen gaan bij mij meteen in de vriezer.. en ja dat kan ook met zuivel.
   Yoghurt doe ik in eenpersoons plastic bakjes .
   Op tijd uit de vriezer halen en smullen maar.
   Soms zit er harde worst in die vind ik niet zo lekker daar maak ik dan weer een ander blij mee of ik doe ze in de spaghetti of de macaroni.
   Het is altijd maar een kleine 5 euro en het wordt niet weggegooid

   • Anja
    25 februari 2022 / 09:46

    Zo doen wij het ook. Wij zijn met z’n tweeën en laatst hadden we een hele dikke box van AH. Echt een paar dagen van gegeten, en deels in de vriezer gedaan. We wisselen ook weleens producten uit met de buren. En in Duitsland boodschappen doen? Dat is alleen haalbaar als je dicht bij de grens woont, anders wordt het nog duur. Wij wonen daar te ver voor weg van de grens. Daar komt bij dat ik liever de Nederlandse economie spek……..

   • Ruud Dorlas
    18 maart 2022 / 20:07

    Ik lees hier iets wat ik snap: ik van een aantal websites die over Too Good To Go spraken, namelijk begrepen, dat je produkten uit een dergelijke box deze;de dag nog moet opmaken. Is het dan wel veilig om dingen ervan in te vriezen??

    • johan
     10 juni 2022 / 17:10

     hoi Ruud,
     THT is een uiterste verkoopdatum. invriezen kan dus heel vaak en zuivel is over het algemeen nog 3 dagen te consumeren na tht. echte versproducten is vaak een ander verhaal

 2. 12 juli 2020 / 22:38

  Ik koop zelf wel vaak afgeprijsde producten, want die zijn echt nog nog wel 1 of 2 dagen goed. Zo,n box is voor iemand alleen veel te veel en eenzijdig. Dus zo gaat het ook. Lia.

 3. 13 juli 2020 / 09:50

  Ik ben wel fan van Too Good To Go! Mijn vriend en ik lusten gezamenlijk bijna alles en halen er de waarde daardoor wel uit. Wat we niet lusten, geven we weg. Daarnaast is het voor ons ook niet alleen het financiele aspect dat meetelt, maar ook de lol, het verrassingspakket en bij bakkerijpakketten ook het genieten van extra lekkere dingen zo af en toe. We genieten echt heel erg van superlekker brood als afwissling op het budgetbrood dat we normaal eten.

 4. Eveline
  17 juli 2020 / 22:28

  Heb zelf vaak tgtg boxen gekocht en zag daar ook veel ongezonde artikelen in terug helaas. Mijn tip is wel dat veel nog dagenlang na de aangegeven houdbaarheidsdatum gebruikt kan worden en dan zeker yoghurt. Gebruik vooral je zintuigen. Zolang zuivel niet prikt op de tong of anders smaakt of uit ziet dan je gewend bent dan weet je genoeg 😊 heb nu een eigen moestuin en koop geen boxen meer

 5. Renske
  19 september 2020 / 07:39

  Hier ook geen too good to go meer. Ik vind het super leuk om te doen maar hier is 75% van de inhoud vlees. En dat eet ik niet.
  Voor anderen juist de reden om het wel te doen! En dan is t dus wel echt super voordelig.

 6. Carla
  2 oktober 2020 / 13:12

  De supermarkt boxen koop ik niet meer maar op vrijdag of zaterdag probeer ik een box van een bakker te kopen.
  Luxe brood en vaak koek en warme broodjes.
  Ik ben nu meer kritisch dan dat ik vorig jaar was.

 7. A. van der Weegen
  2 oktober 2020 / 18:10

  Moet geluk hebben…Lidl tgtg box altijd alleen groente en fruit ( ben veganist ). Soms 4 kilo aardappels ( eet ik nooit ) die ik kan ruil tegen verse kruiden uit de tuin. Soms prachtpakket met BV. veel zachtfruit, puntpaprika’s, cantharellen, biotomaten etc.

  Maar 2.99…….!!!
  Voor de rest haal ik inderdaad ook nergens tgtg boxen.

 8. Marjan
  14 januari 2021 / 11:42

  Ik ben helemaal gek van tgtg.Zo ga ik naar de lidl,spar,bakker,jan linders.Wat ik nog niet gebruik doe ik in de vriezer.Zo kan ik boodschappen doen voor 2 personen per week voor hooguit 30 euro.Wat niet in een box zit koop ik alsnog bij de lidl.en dat zit dan bij die 30 euro in.

 9. Angela
  16 maart 2021 / 12:04

  Ik snap helemaal wat je bedoelt met de supermarkt magic boxen. Ik koop ook alleen de groente en fruit boxen en af en toe de bakker box

 10. Emiel van Zonneveld
  4 maart 2022 / 14:19

  Ik heb het niet nodig, financieel red ik het wel.
  Laten wij een dag alles verzamelen voor de vluchtelingen. op deze manier kan er op een goedkopere manier een steentje bijgedragen worden voor de mensen uit Oekraïne.

 11. Amal
  29 maart 2022 / 12:10

  Jah apart initiatief inderdaad . Wat ik kan toevoegen is de opmerking dat het idee wellicht nog moet groeien. Zelf woon ik in de grote stad en is er meer aanbod. Alleen lijkt het een handige manier voor ondernemers om nog tegen onkosten hun producten te slijten ? Je zou denken dat het een handige en belangrijke ingang is. Dit voor vooral kleinere ondernemers nieuwe klanten aan te boren. Want het zou ook zo werken dat je een relatie opbouwt met klanten die op een gegeven moment ook de volle pond voor je producten uitgeven . Bij gebruik gewoon opletten op wat anderen er van vinden . Dit om telleurstelling te voorkomen. Want gewoon oppervlakkig naar de app kijkend is het zeer gebruiksvriendelijk maar ook uiterst duidelijk . Het is soms echt wel een beetje waardeloos wat je mee krijgt en men is ook niet altijd even vriendelijk ? Kan uiteraard gevoeligheid zijn . Maar met een beetje opletten en filteren zie je duidelijk de recensies die dit ook wel aanduiden . Voorbeeld als je van geroosterd brood houd en een grote vriezer hebt zijn de meeste bakkers op die app altijd aan te raden ……leuk en eerlijk blog trouwens !

 12. Sjors
  23 mei 2022 / 09:36

  Laatst had ik 2x een tgtg box voor €5 want de tweede was niet gereserveerd en anders werd het toch maar weggegooid. In deze twee boxen zat voor €80 aan vlees denk aan biefstuk, varkenshaas en andere soorten vlees. Ja er zaten ook zakjes groeten bij en toetjes die ik niet lust. De buren waren blij met de toetjes maar de groente heb ik veel moeten weggooien helaas. Ik kan voorlopig weer even vooruit.

 13. 7 september 2022 / 15:45

  Ik ben over het algemeen heel tevreden over de Magic Box, en anders meld ik het. Ik gooi bijna nooit iets weg. Ik geef het weg en zo mogelijk Vries ik het in. Het prikkelt mijn creativiteit en fantasie om er weer wat van te fabriceren. Partner klaagt soms dat hij nu wel weer eens gewone Hollandse pot wil. Maar ook wij hebben zo etensprodukten die anders buiten ons budget zijn… Vega vlees gaf ik voorheen aan de hond van de buren.
  Helaas zijn we verhuisd dus zoek ik weer een slachtoffer voor de Vega producten.
  Bij ah is mijn klacht een idiote samenstelling van roerbakgroente die niet goed in te vriezen is. En de repeterende irritante hoeveelheid zakjes Italiaanse roerbakgroente.
  Bij de Boni werd had ik op een gegeven moment een hele stampvolle diepvries lade met soepgroenten.iedereen rondom ons had ook al genoeg soepgroenten…..
  Verder vind ik het tijdstip van afhalen bij AH niet fijn. S’avonds zo laat, als het donker is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *