Dit zijn de beste websites waar jij jouw spullen kunt verkopen!


Momenteel ben ik bezig met een extreme saving marathon. Ik wil gewoon kijken hoe veel geld ik kan sparen binnen een bepaalde periode. Alles binnen deze periode staat centraal aan sparen. Er is dus geen ruimte voor recreatief geld spenderen en ik zoek inventieve manieren om geld bij elkaar te harken voor op de spaarrekening.

Het voordeel is dat ik een groot archief aan tips rijk ben. Deze lees ik regelmatig terug via de zoekfunctie op deze website. Een van deze tips ga ik vandaag ondernemen: Verkoop je oude spullen en spaar de opbrengst. Maar waar kun je dit het beste doen?

Waar kun je jouw spullen verkopen?

Er zijn diverse kanalen waar je jouw spullen kunt verkopen. Ik heb een aantal favorieten op een rijtje gezet:

  • Marktplaats.nl
  • Ebay
  • Speurders.nl
  • Tweedehands.nl
  • Facebook
  • Vinted
  • Etsy (zelfgemaakte items)

Wil je jouw spullen snel van de hand doen? Dan heb je misschien iets aan deze tips:

De juiste prijs

Hoe weet je nou hoeveel je voor je verkoop item kan vragen? Vaak wordt 40-60% van de aankoopwaarde aangehouden, maar dit verschilt echter per item en de staat. Ook kun je kijken of een soortgelijk item ergens wordt aangeboden en dan kun je een schatting maken van de juiste prijs.

Een pakkende titel

Zorg dat je een goede titel gebruikt. Een titel waar mensen op zoeken. Je kunt hierbij denken aan woorden die het product goed omschrijven. Als je bijvoorbeeld een Chinese lamp boven de keukentafel wil verkopen kun je het beste de titel ‘Oosterse hang lamp’ gebruiken. Dit zijn voorbeelden van zoekwoorden (object en stijl)  waar mensen op zullen zoeken.

Lees ook: Zo kun je meer verkopen op Vinted

Categorie

Jouw items wordt sneller gevonden als je hem in de juiste categorie plaatst!

Beschrijving

Dit beschrijving hou je kort en bondig. Niemand wil graag de complete geschiedenis van je hanglamp uit China te weten, maar benoem wel het gene wat de koper moet weten. 🙂

Budget en Besparen Lifestyle

Wist je al dat Budgetella een community heeft waar jij actief aan kunt deelnemen? Via de Facebookgroep Budget en Besparen Lifestyle kun jij de beste tips, aanbiedingen, kortingen en nieuwtjes lezen. Ook kun je zelf jouw eigen tips met andere mensen delen. Want door deze informatie te delen, kunnen we meer besparen. Ik zie je daar!

Recent Posts