Zo haal je meer uit je budget make-up!


image-2017-06-13

Budget beauty is fijn qua prijs, maar kan helaas tegenvallen qua kwaliteit. Ook al heeft het niet veel gekost, is het nog steeds zonde om het weg te gooien. Met deze tips haal je meer uit je budget make-up!

Er zijn gelukkig genoeg trucjes die er voor zorgen dat je make-up beter blijft zitten, ook al is de kwaliteit niet heel goed. Zo zorg je ervoor dat je budget make-up er uitziet als high end kwaliteit!

Zo haal je meer uit je budget make-up!

Goede huidverzorging

Elk make-upproduct blijft tientallen keren beter zitten wanneer je huid er beter uitziet. Soms kun je niets doen aan het feit dat je huid niet mee werkt, maar soms heb je het zelf in de hand! Je kunt bijvoorbeeld de beste huidverzorging zoeken die bij jouw huid past. Daarnaast kun je er voor zorgen dat je altijd je make-up verwijderd voordat je gaat slapen. Dit kan er voor zorgen dat je huid er beter uit ziet en daardoor je make-up ook!

Goede basis

Een foundation of een oogschaduw kan snel vervagen, maar door een goede basis te leggen kunnen deze producten toch heel goed uitkomen. Wanneer je de juiste primer vindt, maakt het niet uit welke foundation je aanbrengt. Door de primer blijft de foundation toch goed blijven zitten. Investeer dus in een goede basis en je kunt eroverheen gebruiken wat je wilt!

De juiste kwasten

Soms komt een product niet goed tot zijn recht op je huid, omdat je de verkeerde kwast gebruikt. Is je highlighter niet shiny genoeg? Probeer een wat compactere kwast die meer product oppakt. Gaat je foundation vlekken? Probeer het eens aan te brengen met een foundation spons of gewoon met je vingers. Blijft je shimmer oogschaduw niet zitten hoe je wilt? Probeer het eens aan te brengen met een nat kwastje. Zo kunnen andere kwasten ervoor zorgen dat je product wél goed blijft zitten.

Minder/meer lagen

Een budget mascara doet misschien niet in één laag zijn werk, maar is soms wel goed op te bouwen. Geef dus niet op na één of twee lagen, maar breng het aan tot je denk dat het wél de goede dekking geeft. Bij nagellak is het juist andersom. Het kan zijn dat de nagellak niet werkt omdat je te veel lagen aangebracht hebt, terwijl de nagellak nog niet droog was. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te zorgen dat je nagellak langer blijft zitten!

Andere functie

Werkt de highlighter echt niet op je wangen? Misschien is hij dan wel heel mooi op je ooglid! Een make-up product is niet altijd alleen bedoelt voor de ‘standaard’ plekken op je gezicht, maar kunnen goed werken op een andere plek. Zo kan een oogschaduw juist weer een hele mooie shape kleur zijn. Gewoon uitproberen dus!

Tijd om weer even te spelen met je budget make-up! Door deze tips toe te passen zul je ongetwijfeld een fijne manier vinden waarop de make-up beter uit komt.

Recent Posts