Zo kun je Geld besparen tijdens de COVID-19 Pandemie!

Vandaag is dag 13 aangebroken van mijn thuisisolatie. In deze 13 dagen ben ik slechts 2 keer de deur uit geweest om boodschappen te doen. Ik mis het bezoeken van mijn familie en uitstapjes om inspiratie op te doen. Voor de rest valt het thuis blijven mij erg mee. Ik heb genoeg te doen. Eigenlijk alle klusjes waar ik voorheen niet aan toe kwam.

Wat mij ook opvalt, is dat ik tijdens deze periode aardig wat geld heb bespaard. En ik verwacht deze trend de komende weken door te zetten. Het voelt een beetje als een no-spend challenge, ook al is het noodgedwongen. Ben je benieuwd hoe je de komende periode kunt gebruiken om geld te besparen? Lees dan even mee.

Thuis blijven = besparen

Het komt er op neer dat je weinig geld uitgeeft door thuis te blijven. Behalve de vaste lasten, ligt de focus vooral op boodschappen. We kopen duurzaam in, wat resulteert in lage prijzen. We hebben namelijk nu meer tijd om uitgebreid te koken, waardoor de kosten op boodschappen iets lager liggen. Normaal gesproken is men eerder geneigd om voor een ‘makkelijke maaltijd’ te kiezen. Door thuis te blijven kom je ook niet in de verleiding om impulsaankopen te doen. De winkels zijn gesloten of hanteren aangepaste openingstijden. Ook een terrasje pikken of koffie drinken zit er niet meer in.

veepee

Ga niet online shoppen

Natuurlijk hebben we nog de online omgeving waar alles te koop is en aan de deur bezorgt kan worden. Het is erg verleidelijk om alvast nieuwe lente mode te shoppen of leuke schoenen. Maar wees eens eerlijk, heb je dat op dit moment nodig? Waarschijnlijk draag je al dagen makkelijke kleding. Je kunt beter wachten tot de situatie beter is en de maatregelen worden opgeheven. Misschien vindt je jouw aankopen over een paar weken niet eens meer zo leuk. Kortom: Shop dus niet online omdat jij je verveelt.

Bezig blijven

Dan komen we meteen bij het volgende punt: de verveling. Bij verveling is de kans groter dat je impulsaankopen gaat doen. Zorg dus voor klusjes en activiteiten in huis die je helemaal niks kosten! Ik schreef een handige blog met activiteiten die je kunt ondernemen tijdens thuisisolatie. Goedkoop vertier noemen we dat! Maak er een challenge van.

VOLG BUDGETELLA VIA INSTAGRAM

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips, persoonlijke ervaringen en (kringloop) koopjes! Ook post ik leuke outfits, DIY projecten en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram? 

Comments

 1. Gaby
  26 maart 2020 / 20:47

  Misschien moeten we juist wat online kopen om de winkeliers wat te steunen

 2. 26 maart 2020 / 22:43

  Als je minder naar buiten gaat, geef je ook minder geld uit. Dus ik denk dat heel veel mensen nu veel geld kunnen sparen. Wel hoop ik dat mensen zoveel mogelijk normaal blijven doen en geld blijven uitgeven om te voorkomen dat de recessie te erg wordt.

 3. Gina
  27 maart 2020 / 11:12

  Ik hoop dat mensen vooral bij lokale winkeltjes gaan kopen. Misschien geef je dan iets meer uit , hoewel je verzendkosten bespaart.

 4. Moon
  3 april 2020 / 18:12

  Dat
  NIemand inkomen mist.. als
  Zzp er
  Kunnen wij zmper rondkomen en leven we
  Vooral op de reserves uit de kasten die we opgebouwd hebben omdat klanten laten afweten..verschrikkelijk. Spaar
  Voor moeilijkere tijden wanneer je inkomen weg komt
  Te vallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *