Ben je verkouden? Zo kom je er snel vanaf!


De ‘R’ zit weer in de maand, en dat betekend dat we allemaal aan onze weerstand moeten werken. Nu denk je waarschijnlijk ’te laat’, want er is momenteel weer een verkoudheidsgolf gaande in Nederland. Zou het aan de zachte dag en de iets koudere avond temperaturen liggen? Of een overload aan rondvliegende bacteriën van mede-verkouden? We kunnen hier eindeloos over peinzen, maar een ding is zeker: Waarschijnlijk ben jij net als ik en mijn huisgenoten al geveld door de verkoudheid of zit je net in dat stadium dat je neus begint te prikken en je keel pijn doet (the worst is yet to come). Dan kun je wellicht de volgende tips gebruiken om snel van je ‘koudje’ af te komen. Het is gewoon helemaal niet chill.

Zink

Wat je kunt doen; Zink nemen. Zink zit tegenwoordig in veel vitamine tabletten, Zo slik ik dagelijks vitaminen voor mijn huid en haar, waar ook zink in zit. Je kunt natuurlijk ook een zink tablet opzich nemen. Volgens Professor Lisa Cuchara van de Quinnipiac University (onderzoek uit 2012) kun je wel twee dagen minder verkouden zijn als je zink neemt. Op naar de drogisterij!

Eet kippensoep

Op tv zie je zieke mensen vaak kippensoep eten. Dacht je altijd dat dit een fabeltje was? Think again! De university van Nebraska heeft een onderzoek gedaan en dat toonde aan dat een kom kippensoep de symptomen verminderde! Wat mij betreft is een heerlijke groentesoep ook goed. Het gaat tenslotte om de goede voedingstoffen toch?

Vitamine C

Veel mensen nemen vitamine c tabletten nu de R weer in de maand zit. Dit is niet voor niets aangezien het je weerstand een flinke boost geeft!

Ook leuk: 8 dingen die zwangere vrouwen niet op social media moeten delen.

Slaap voldoende

Zorg dat je goed slaapt. Wanneer je slaapt, laat je immuunsysteem cytokines vrij. Deze proteïnen gaan infecties tegen. Ik voel me sowieso al slap en ziek als ik niet genoeg slaap. Rust dus goed uit.

Lang leven de herfst 🙂

Bron: Health.com

Recent Posts