In navolging van het vorige artikel over besparen op de boodschappen, hier een recept van basissoep die kan worden aangepast met alles wat je als restjes in je koelkast vind.
Benodigdheden
200 gram gehakte en gesneden groenten
1 ui
300 gr Aardappelen in blokjes
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie
700 ml bouillon naar keuze
Restjes vlees in kleine stukjes, optioneel
Crème fraiche of verse roomkaas
Kruiden naar keuze als peterselie of kervel
Bereiden
- Fruit de ui, knoflook en kleingemaakte groenten met de aardappelen in de olie. Zet de warmtebron laag en laat in een paar minuten, onder regelmatig omscheppen, zacht worden
- Giet de bouillon erbij en laat 10-15 minuten zachtjes doorkoken tot alles gaar is
- Met blender of staafmixer glad mixen en op smaak brengen met peper en zout *
- Als je het hebt: het vlees erdoor roeren tot het warm is
- Serveren met een toef crème fraiche of verse roomkaas, wat kruiden en brood
- Deze soep kun je ook invriezen tot ongeveer 1 maand na bereiding
*Ik gebruik als smaakmaker altijd Vegeta van Podravka. Het is een mengsel van zout, specerijen en gedroogde groenten. Ik vind het altijd iets meer smaak geven dan gewoon (zee)zout. Ik koop het altijd bij de Turkse super of de toko. Niet veel Nederlandse supermarkten verkopen het.
Lees ook: 40 mini appelflappen voor €1,28!
Met dit recept als basis zal de soep steeds anders smaken, omdat je altijd andere restjes in je koelkast hebt, dus vervelen zal het niet zo gauw.
Eet smakelijk,
Door: Emmy