Creatieve manieren om geld te besparen in oktober!


geld besparen oktober

Oktober staat weer voor de deur en ook de herfst heeft zojuist zijn intrede gemaakt. Met de feestdagen over een paar maanden in het vooruitzicht, is het belangrijk om juist deze maand geld te besparen zodat je een extra budget hebt voor de dure december maand.

Ik zeg altijd: Wie niet veel geld heeft, moet creatief zijn. En dat kan misschien wel een hoop fun opleveren! Ik beleef in ieder geval altijd veel plezier aan koopjes zoeken en besparen. Daarom heb ik een lijst met bespaar-tips voor de maand oktober voor jullie samengesteld.

Start de Hygge Lifestyle in oktober

Wie kent Hygge nog niet? Het is een levenstijl waarbij gezellig- en knusheid centraal staan. Oktober leent zich dus perfect om met een dekentje, warme sokken en een kop chocomel op de bank te zitten. Maar Hygge is meer dan dat, en door deze levensstijl na te streven, kun je genieten én een flinke cent in het leven besparen. Daarom schreef ik het volgende artikel: De financiële voordelen van een Hygge lifestyle. Hierin geef ik meer informatie en hoe je dit in je leven kunt toepassen. Het is een van mijn favoriete artikelen op de website (we hebben er +650), dus een echte must-read!

 

Bespaar op Halloween artikelen

Vier je dit jaar Halloween? Help je de school van de kinderen mee om de boel te versieren of zoek je nog een eng kostuum? Hoe dichter de datum van Halloween nadert, hoe goedkoper het wordt! Je kunt discount winkels afgaan en daarbij moet je zeker een bezoekje brengen aan de prijsmepper! Ze hebben altijd hoge kortingen op Halloween artikelen! Alles kost slechts een paar cent! Wil je een Halloween event in een pretpark bezoeken? Check dan apps als Social Deal, Vakantie veilingen, Ticket veilingen etc. Hier kun je jouw entree-kaartjes voor een paar tientjes minder kopen.

 

Back-to-school outfits

In oktober zie je vaak dat de back-to-school outfits in de sale zijn. Dit is een prima moment om spijkerbroeken te kopen. Ook kun je nog wat sales van de zomercollectie tegen komen. Deze hebben soms nog eens extra korting op de sale prijs.

 

Maak je eigen pumpkin spice

Oktober is dé maand dat de pumpkin spice latte weer zijn jaarlijkse comeback maakt. Pumpkin spice geeft wat mij betreft altijd wat extra magie aan de herfst-periode. Je kunt deze kruiden voor diverse doeleinden gebruiken. Tijdens het bakken, in de koffie, over de gebraden kip en nog veel meer! Pumpkin spice maak je makkelijk zelf door middel van de volgende kruiden (in poedervorm) te mengen:

  • 2 tl Gember
  • 1 tl Piment
  • 4 tl Kaneel
  • 1 tl Nootmuskaat
  • 1 tl Kruidnagel

Er is geen vast recept voor pumpkin spice. Je maakt hem helemaal naar jouw wens! Wil je meer kaneel? Dan kun je dat doen! Ben je een fan van kruidnagel, dan is dat ook prima. De bovenstaande hoeveelheden zijn slechts een indicatie.

 

Je huis gezellig maken in oktober

In september krijg ik altijd zin om het huis op te ruimen. In oktober om het huis weer in te richten voor de winter. Ben je op zoek naar leuke decoratie voor dit seizoen? Dan heb je geluk! In de herfst kun je erg veel elementen gratis uit de natuur halen. Dennenappels, bladeren, berenklauw, eikels, kastanjes en meer! Ook kun je de tips in dit artikel opvolgen: 5 Budget tips voor een sfeervol herfsthuis. Je zult er zeker iets aan hebben!

 

Netflix serie tips oktober

Netflix is goedkoop vertier, daarom een selectie van heerlijke series die aansluiten op deze maand:

  • The Chilling adventures of Sabrina
  • Gilmore Girls
  • Peaky Blinders (seizoen 4 start 04-10)
  • Riverdale
  • Haunted (Seizoen 2 start 11-10)

Goedkoop Sinterklaas en Kerstcadeaus kopen

Oktober is dé maand om de cadeaus voor de feestdagen te kopen. Zo kun je nog wat mee-pikken van de sale periode en andere interessante acties. Ook ik begin met het inkopen van presentjes voor mijn familie en vrienden. In het artikel: Hier kun je goedkoop Sint- en Kerstcadeaus kopen, verklap ik jou mijn (geheime) goedkope adresjes!

Budget en Besparen Lifestyle

Wist je dat Budgetella een eigen Facebook groep heeft? In de groep Budget en Besparen Lifestyle deel ik samen met andere lezeressen bespaartips, koopjes, aanbiedingen en advies! Ook posten wij dagelijks handige budgetblogs uit het archief. Kom gezellig met ons mee discussiëren. Je kunt er ook terecht met al jouw vragen! Budgetella zal jou z.s.m. persoonlijk advies geven 🙂 Zie ik je daar?

 

 

 

Recent Posts