Deze Spaarmethodes leveren meer op dan sparen via de Bank


Een veel gezegde slogan: ‘Op de bank staat je geld veilig’. Dit klopt, maar daar is ook meteen alles mee gezegd. Sparen op de bankrekening levert helaas niks meer op. Als er een alternatief zou zijn dat qua veiligheid zou voldoen, zou ik er meteen al mijn spaargeld naartoe sturen. Maar dat is er helaas nog niet.

Het is slim om een (klein) deel van je spaargeld op alternatieve wijze te stallen. De methodes en manieren kunnen meer geld opleveren dan het geld slapend op een spaarrekening te laten staan. Wat kun je dan doen? En welke manieren zijn veilig?

 

Spaarzegels sparen

We beginnen meteen met de meest veilige methode. Het sparen van spaarzegels in de supermarkt. Tegenwoordig gaat dit bij veel organisaties digitaal. Helaas, want zo’n boekje volplakken voelde voor mij prettig nostalgisch. Het rendement bij Albert Heijn en Hoogvliet is 6%. Bij Jumbo en COOP is dit 4%. Het meeste rendement krijg je bij de Plus. Maar liefst 50%. De adder? Een spaarzegel is €0,02. Bij €4,- is je boekje vol. Je krijgt €6,- uitgekeerd.

 

Collectors items sparen

Lezeres Anne gaf in deze blog het advies om Rituals Limited Edition producten te kopen. Ze heeft ervaren dat deze na 2-4 jaar het vijfvoudige waard worden. Wat dacht je van een Ikea tafeltje van een designer samenwerking? Deze kun je over tientallen jaren naar een veilinghuis brengen. Heb je een beetje kennis van collectors items? Duik er even in. Collectors items verliezen vrijwel nooit hun waarde. Wil je er niet jaren aan vast houden? Dan kun je ze vaak snel verkopen zonder er verlies op te maken. Je kunt het dan zien als een appeltje voor de dorst.

 

Investeren in whiskey en antiek

Waargebeurd: Een kennis kocht 6 jaar geleden een fles oude Whiskey voor circa €400,-. Onlangs liet hij het taxeren en verkocht het voor circa €9000,- via een veilig. Wat een opbrengst! Het verzamelen van drank is het nieuwe antiek. Het is serious business. Heb je affiniteit met deze tak? Dan is het leuk om je er in te verdiepen.

 

Investeren in vastgoed

Klinkt dit ver van je bed? Dat is het niet. Investeren in vastgoed kan laagdrempelig. Hoe gaat het in zijn werk? Via een organisatie als maxcrowdfund kun je investeren in vastgoed. Samen met een grote groep mensen kun je een project financieren. Inleggen kan al vanaf €100,-. Na de aangegeven periode krijg jij je inleg + rendement terug. Stel, je legt €100,- in voor de duur van 12 maanden. Met een rendement van 10% heb je aan het einde van de rit €110,-. Onthoud altijd dat beleggen risico’s met zich mee brengt.

*Ik ben geen  financieel adviseur en dit is dan ook geen financieel advies. In deze blog laat ik slechts enkele mogelijkheden zien.

 

Het staken van Crypto munten

Over dit onderwerp kan ik ontzettend veel vertellen, ik zal het principe in een paar regeltjes uitleggen. Ben je bekend met crypto munten? Deze kun je staken in zogenaamde staking pools. Je zet dan samen met andere belanghebbende een bepaalde cryptomunt vast in de pool met als doel om er rendement uit te halen. Bij sommige crypto is dit 6%, bij andere crypto maar liefst 30%. Je doet dit met als doel om je crypto te accumuleren. Doe dit alleen als je ook echt in de crypto wereld geloofd. De prijs van crypto is namelijk erg volatiel. Ook deze vorm van investeren brengt risico’s met zich mee.

*Ik ben geen financieel adviseur en dit is dan ook geen financieel advies. In deze blog laat ik slechts enkele mogelijkheden zien

 

Sparen via EuroClix

Mijn favoriete methode om geld te sparen is EuroClix. Door elke week een uurtje tijd te spenderen, kan ik rond de feestdagen/vakantie zo’n €450,- laten uitkeren. Je hoeft hier geen geld voor in te leggen, wel je eigen tijd! Je kunt geld verdienen met het invullen van enquetes, aankopen doen bij bekende webshops als Bol.com, Mediamarkt, Douglas, Zooplus, Bon Prix etc.  Ook kun je leden aanbrengen of via EuroClix van energieleverancier overstappen. Je verdient met elke handeling Clix. Wil je meer informatie over EuroClix? Lees dan mijn blog: Geld verdienen met je telefoon? Zo werkt EuroClix. 

 

*Deze blog bevat affiliate links

Recent Posts