Dit kun je doen tegen Geld tekort!


Nu de feestdagen dichter bij komen, merk ik dat het geld er uit vliegt. Zeker omdat ik al vroeg begin met inkopen van cadeaus. De ene week uitgaven voor een cadeau voor opa. De andere week een cadeau voor mijn moeder. Zo stapelen de (extra) uitgaven zich op. Resultaat: er is minder ruimte om te sparen.

Ik verdien niet veel. Mijn prioriteiten liggen daar momenteel ook niet. Toch heb ik door een paar slimme handelingen altijd mijn uitgaven in de hand en is er ook nog ruimte om te sparen. Het kan echter wel eens voor komen dat je geld te kort hebt. Wat kun je daar aan doen?

Wat kun je doen tegen geld tekort?

Deze vraag kun je simpel beantwoorden: Minder geld uitgeven. De realiteit is vaak niet zo simpel. Er moeten rekeningen betaald worden, boodschappen doen is noodzakelijk en ook op sociaal vlak heb je misschien een aantal uitgaven. Door middel van twee oplossingen kun je iets ondernemen tegen geld te kort. Namelijk goed administreren en zorgen voor meer inkomsten.

Administreren met Kakeibo

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over Kakeibo. De Japanse mindfulness om met jouw financiële administratie om te gaan. Je werkt aan de hand van een aantal aspecten en je moet jezelf telkens een aantal vragen stellen over jouw financiële situatie, gewoontes en wensen. Doe dit elke maand en je zult zien dat je veel bewuster met je geld omgaat. In dit artikel kun je alles over Kakeibo lezen!

Meer geld verdienen

Een extra inkomen kun je op diverse manieren genereren. Alle kleine beetjes helpen. €50,- per week is alweer €200,- in de maand en dat kan een mooi boodschappenbudget zijn of je kunt er de energierekening mee betalen. Er zijn diverse manieren om een side hustle te creëren. Zo kun je online geld verdienen, maar ook geld verdienen met je hobby. Als je op de link klikt, kom je bij een uitgebreid artikel over het betreffende onderwerp.

Recent Posts