Een luxe look voor weinig geld? Zo doe je dat!


luxe look

Als kind keek ik op naar personen met een Louis Vuitton handtas, schoenen van Louboutin en een ring van Tiffany & Co. Ik begreep maar niet hoe die personen zoveel geld konden verdienen dat ze ieder duur merk in hun kledingkast hebben hangen.

Lees ook: 5 Budget makeup producten die het kopen waard zijn!

Jaren gingen voorbij en de drang naar dure kleding verminderde heel wat. Vandaag maakt het me voor mij niets uit of er nu Michael Kors op mijn handtas staat of gewoonweg niets. Daarnaast kun je er ook erg luxe uitzien zonder dat je er veel voor hoeft te betalen. Hoe dan? Met deze handige tips kun jij jouw eigen luxe look voor minder geld creëren.

Verkopen van ongebruikte items

Waarom je het moet doen? Dit is namelijk de eerste stap om er stylish uit te zien: je maakt ruimte voor nieuwe kleding én je hebt al meteen door dat geld belangrijk is. En tussen haakjes: doet het niet goed om geld te verdienen met iets wat je nooit hebt gedragen? Op deze manier maak je gemakkelijk een budget vrij om nieuwe dingen te kopen die je wel draagt.

Leer kleding maken

De creatiefste, maar toch de goedkoopste manier? Maar zelf je kleding! Je moet wel even investeren in een naaimachine en stoffen, maar dat weegt niet op als je altijd een jeans broek van Tommy Hilfiger koopt.

Accessoires

Accessoires kunnen je outfit maken of breken. Meestal zijn ze een mooie toevoeging die je outfit naar dat niveau hoger tillen. Denk maar aan een ring, een armband en/of ketting en oorbellen. Het hoeft niet overdreven te zijn. Less is more!  Daarnaast hoeven accessoires niet zoveel te kosten.

Haar & makeup

Er zijn genoeg verantwoorde budget beautymerken, zoals Catrice en Essence. Ik ben er zeker van dat je hier prachtige looks mee kunt creëren. Tenslotte kijken personen meer naar je gezicht, dan naar je kleding. Maar ook het haar is niet onbelangrijk. Door je haar mooi op te steken heb je al meteen een frissere look voor geen geld. Voor nog meer leuke haarkapsels, kan je handige tutorials volgen op youtube.

De SALE

Koopjesdagen zijn waarschijnlijk de beste dagen dat je je kunt voorstellen. Alles is lekker afgeprijsd en je kan je volledig laten gaan. Wel ja, volledig is misschien een groot woord. Maar je kan verantwoord te werk gaan. Ook in tweedehands winkels kun je veel items vinden die je nieuw leven in kan blazen. Maar natuurlijk hoort Primark hier ook bij.

Ik hoop dat je met deze tips jouw luxe look for less kunt creëren.

Ook leuk: Geef je huis een luxe makeover met deze goedkope tips!

Door: Sanne van wavesintomotion.com

Recent Posts